Εγκαίνια έργου Elounda Hills

[χρόνος ανάγνωσης 54 δευτερόλεπτα]

Εγκαινιάστηκε η έναρξη του έργου Elounda Hills της Mirum Hellas, στη θέση Πλευρά του Άγιο Νικολάου, σε μια λαμπρή τελετή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στην Κρήτη. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κκ. Γεράσιμος ενώ, παραβρέθηκαν ο επενδυτής Βιτάλι Μπορίσοφ, οι Υφυπουργοί Σενετάκης και Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός  καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας.
          Ο προϋπολογισμός της συνολικής επένδυσης αγγίζει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, και καλύπτεται από ίδια κεφάλαια της Mirum, σε τραπεζικό δανεισμό και σε προπωλήσεις κατοικιών. Πρόκειται για έργο συνολικής έκτασης 675 στρεμμάτων, με το 2027 να θεωρείται έτος ολοκλήρωσης των εργασιών. 
          Κεντρικό στοιχείο του έργου είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator και παράλληλα θα περιλαμβάνει οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων με δυνατότητα φιλοξενίας σούπερ γιοτ, ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο, όπου με άλλες υποδομές συνθέτουν ένα θέρετρο που θα κατοικείται όλο το χρόνο.
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Νικολάου και μαζί με όλες τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς που το στήριξαν διαχρονικά και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε τον αγιασμό για το ξεκίνημα της μαρίνας. Είμαστε δίπλα σας σε όλη την διαδρομή γιατί πιστέψαμε μαζί με τους υπουργούς, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, πως το μεγαλύτερο ίσως έργο στον τουρισμό στην Ελλάδα μπορεί να ολοκληρωθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω