Ροή Ειδήσεων

Εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου

Στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB, που συνδέει το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας με το δίκτυο της Βουλγαρίας και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ανά έτος σε πρώτη φάση, μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα εγκαίνια ήταν επίσης παρών ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Kiril Petkov.
          Ο αγωγός φυσικού αερίου IGB, μήκους 182 χιλιομέτρων, συνδέει το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας, στην περιοχή της Κομοτηνής, με το αντίστοιχο δίκτυο της Βουλγαρίας στην περιοχή Stara Zagora. Η λειτουργία του IGB, προγραμματίζεται να αρχίσει σε εμπορικό επίπεδο το φθινόπωρο, το αργότερο την 1η Οκτωβρίου
          Σε πρώτη φάση, ο αγωγός έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ανά έτος, ενώ η δυναμικότητά του μπορεί να αυξηθεί σε 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος.
          Ο IGB, που συμπεριλήφθηκε στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίχθηκε ως έργο εθνικής προτεραιότητας από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, αποτελεί σημαντικό μέρος των ευρωπαϊκών ενεργειακών υποδομών, καθώς βελτιώνει τη σύνδεση των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης με τον Νότιο Διάδρομο εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω