Εγκαίνια τριημέρου καινοτομίας 

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 19 δευτ.]

Με την επίσημη τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε το τριήμερο καινοτομίας «InnoDays 2023: «Ημέρες Καινοτομίας 2023 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής», που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης για δεύτερη χρονιά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες, Ηρακλείου, μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. 
          Οι ημέρες καινοτομίας αποτελούν σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Κρήτη, με τη συμμετοχή 160 εκθετών, με τη διοργάνωση 3 τραπεζιών διαλόγου, με τα 4 βραβεία επιχειρηματικότητας, με την πραγματοποίηση του Μαραθω-νίου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», με την παρουσία 50 και πλέον ερευνητικών εργαστηρίων, με διοργάνωση ειδικής συνάντησης μεταξύ νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με ανεπτυγμένες επιχειρήσεις με σκοπό την συνεργασία.
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  υπογράμμισε ότι «Ένα μεγάλο βήμα που σχεδιάζεται στην Κρήτη, για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, είναι ο κόμβος καινοτομίας. Ένα βήμα που θα καθιστά την Κρήτη πρωτοπόρα στον κόσμο της καινοτομίας και της έρευνας. Για να κατοχυρωθεί ως μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια ισχυρά καινοτόμα. Μια Περιφέρεια που προάγει την γνώση και τη συνεργατικότητα, αναπτύσσει και  προσελκύει εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, αναβαθμίζει το υφιστάμενο παραγωγικό δυναμικό, για την  παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και την δημιουργία υψηλά  αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
          Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδεράκης στην ομιλία του ανέφερε πως «Πέρυσι κάναμε το πρώτο βήμα, φέτος το βήμα είναι πιο ελπιδοφόρο σε οργανωτικό και ποιοτικό επίπεδο κι αυτό αποδεικνύεται από τον μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, ερευνητικών εργαστηρίων, συνεργατικών σχημάτων και θεματικών κόμβων καινοτομίας, το διπλάσιο αριθμό ομάδων που συμμετέχουν στον φετινό μαραθώνιο και τις πάνω από 40 παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών από επιχειρήσεις και κόμβους, αλλά και από νέα στοιχεία όπως τα βραβεία καινοτομίας της Περιφέρειας και το Pitching event για τη συνάντηση ώριμων επιχειρήσεων με νέες επιχειρήσεις με σκοπό την δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων».  
          Η Έρευνα και η Καινοτομία ως πυλώνες Περιφερειακής και Εθνικής Ανάπτυξης καθώς και η αποστολή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ήταν το θέμα της ομιλίας του Καθηγητή Νεκτάριου Ταβερναράκη, Προέδρου του ΙΤΕ.
Επίσης έντονη είναι η παρουσία του ΙΤΕ σε πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου όπως επίσης παρουσιάζει πάρα πολλά εκθέματα από τα ινστιτούτα με καινοτόμες εφαρμογές και προϊόντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω