Εγκύκλιος ΑΑΔΕ «επιστρεπτέας προκαταβολής»

Με την υπ’ αριθμόν Ε.2046/26-5-2022 εγκύκλιο του διοικητού της ΑΑΔΕ ορίζεται για το πως θα καταγραφή στις φορολογικές δηλώσεις το μη επιστρεπτέο ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επίσης παρέχονται οδηγίες για το ποσοστό έκπτωσης 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή.
          Ειδικότερα αντικείμενο της εγκυκλίου αφορά στη φορολογική μεταχείριση και στο χρόνο αναγνώρισης του εσόδου του μη επιστρεπτέου ποσού της κρατικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο τρίτο της από 30.03.2020 Π.Ν.Π. η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν.4684/2020 (Α΄86).
Επιπλέον αφορά στο χρόνο και τρόπο διαβίβασης δεδομένων των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων, στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.
          Παράλληλα το περιεχόμενο της εγκυκλίου είναι η αποσαφήνιση ζητημάτων που αφορούν στη φορολογική μεταχείριση και ειδικότερα στο χρόνο αναγνώρισης του εσόδου του μη επιστρεπτέου ποσού για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και της συνυποβαλλόμενης Κατάστασης Οικονομικών στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα (έντυπο Ε3) και τέλος η διαβίβαση δεδομένων των επιδοτήσεων – επιχορηγήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

            Συγκεκριμένα η εγκύκλιος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω