Ειδικό Τεύχος Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Η Ψηφιακή Πύλη Επιχειρηματικής Ενημέρωσης, Προβολής & Δικτύωσης «ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», στο πλαίσιο της δράσης «Κρητών Φιλοξενείν» και σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), προχωρά στην έκδοση ειδικού τεύχους του περιοδικού «ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» αφιερωμένο στη παρουσίαση απόψεων και τοποθετήσεων μελών ΔΕΠ.  
          Ειδικότερα τα κείμενα αποτελούν έγκυρη ενημέρωση με τις τοποθετήσεις μελών ΔΕΠ του Tμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, του ΕΛΜΕΠΑ αναφορικά με μια σειρά ζητημάτων που άπτονται του τουριστικού φαινομένου και της τουριστικής βιομηχανίας στην Κρήτη, με ευρύτερες όμως διαστάσεις.
          Τα συνοπτικά κείμενα, θέτουν με απλό και κατανοητό τρόπο καίρια θέματα και σημεία αιχμής που θα επηρεάσουν την περιφερειακή τουριστική βιομηχανία σε άμεσο και μεσοπρόθεσμο βαθμό.
          Τα ζητήματα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας στην Κρήτη.
          Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζονται θέματα που σχετίζονται με τη εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα στον τουρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον προσβάσιμο τουρισμό, την σύμπραξη τουρισμού και πολιτισμού ως εργαλείο ανάπτυξης, τον ρόλο των τουριστικών γαστρονομικών αναμνηστικών (suvenirs) στην εικόνα ενός τουριστικού προορισμού, καθώς και τον ρόλο των δημιουργικών βιομηχανιών ως μοχλός ανάπτυξης στον τουρισμό.
          Ο στόχος της ειδικής έκδοσης είναι η ανάδειξη θέσεων και απόψεων στον τομέα του τουρισμού ώστε να παρέχει ένα πεδίο για την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών. Ταυτόχρονα η προβολή για την διασύνδεση της Ακαδημαϊκής Έρευνας με το Επιχειρείν των Κρητών ως προστιθέμενη αξία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού.
Συγκεκριμένα στο Ειδικό Τεύχος Τουρισμού τα κείμενα υπογράφουν:
Δρ. Ειρήνη Δήμου, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού.
Καθηγητής Αλέξανδρος Αποστολάκης, Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού.
Αναπληρωτής Καθηγητής Αλέξανδρος Γαρεφαλάκης, Λογιστική.
Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκος Κουργιαντάκης, Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα & Νέες Τεχνολογίες.
Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Κριτσωτάκης, Νοσηλευτική και Δημόσια Υγεία – Κοινωνική Επιδημιολογία.
Επίκουρη Καθηγήτρια Ειρήνη Παπαδάκη, Επικοινωνία, διαμεσολάβηση και πολιτισμικές βιομηχανίες.
Επίκουρος Καθηγητής Νικόλαος Τριχάς, Οργάνωση & Διοίκηση Ηλεκτρ. Υπηρεσιών Τουρισμού.
Λέκτορας Γεώργιος Απλαδάς, Λειτουργίες Υποδοχής, Οργάνωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω