Ροή Ειδήσεων

Εισαγωγέας τυροκομικών τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το διεθνές εμπόριο, παρά τις προσπάθειες της εγχώριας τυροκομικής παραγωγής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) παραμένουν καθαρός εισαγωγέας τυροκομικών, με το εμπορικό ισοζύγιο να παραμένει σταθερά ελλειμματικό πέριξ των $300 εκ. ετησίως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς του Γραφείου οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι.
          Σημαντικότερος προμηθευτής τυροκομικών των ΗΑΕ είναι η Σ. Αραβία, ενώ η Ελλάδα κατέχει την 24η θέση μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών. Οι ελληνικές εξαγωγές παρουσιάζουν ανοδική τάση κατά την τελευταία πενταετία με την αξία τους να ανέρχεται στα $2,6 εκ. για το 2021, αυξημένες κατά 38% σε σχέση με το 2021 και κατά 92% σε σχέση με το 2017. Η μεγάλη αυτή άνοδος, που οφείλεται κυρίως στο άνοιγμα πολυάριθμων ελληνικών εστιατορίων, αποδεικνύει τις δυνατότητες μεγαλύτερης διείσδυσης των ελληνικών τυριών στα ΗΑΕ. 
          Η αγορά τυροκομικών στα ΗΑΕ είναι μία από τις ενδιαφέρουσες αγορές παγκοσμίως, με το τυρί να παραμένει διαχρονικά αναπόσπαστο μέρος του φαγητού, συνοδεύοντας όλα τα πιάτα. Η ζήτηση τυροκομικών στα ΗΑΕ δείχνει σημάδια ωρίμανσης, καθώς τόσο ο όγκος πωλήσεων, όσο και η αξία τους (1,2 δισ. Ντίρχαμ το 2022, με ετήσια αύξηση 7%) κινούνται σε ήπια θετική τροχιά, λόγω της άνθησης του πληθυσμού και της εξέλιξης των καταναλωτικών προτύπων, που επιφέρουν περισσότερες επιλογές τυροκομικών προϊόντων.
            Ολόκληρη η Έρευνα Αγοράς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω