Ροή Ειδήσεων

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης Μυλοποταμιτών

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, θα τιμήσει την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στις 22 Μαΐου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» που βρίσκεται στη θέση «Λατζιμά», της Κοινότητας Πρίνου της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης, την Κοινότητα Πρίνου, τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Πρίνου και την Ενορία Πρίνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτείας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία πριν από την εκδήλωση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• 09.55: Προσέλευση επισήμων.
• 10.00: Επιμνημόσυνη Δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου  Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου.
• 10.10: Προσκλητήριο Νεκρών.
• 10.15: Καλωσόρισμα-Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της «Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης  Μυλοποταμιτών» κ. Μανώλη Κυρίμη.
• 10.20: Χαιρετισμοί:
Αντιπερειφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαρίας Λιονή.
Δημάρχου Ρεθύμνης  κ. Γιώργου Μαρινάκη.
10.25: Κατάθεση στεφάνων: από εκπρόσωπους: της Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Βρετανικής Πρεσβείας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ρεθύμνου,  από τους Δημάρχους: Ρεθύμνης,  Μυλοποτάμου, Ανωγείων, από εκπροσώπους: Πανεπιστημίου Κρήτης, Αστυνομικών, Λιμενικών Αρχών, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  Κομμάτων, Πολιτιστικών, Συνεταιριστικών και άλλων Φορέων, Συγγενών Πεσόντων και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης  Μυλοποταμιτών.
• 10.35: Τήρηση σιγής 1΄. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Μουσική της Ελληνικής Αστυνομίας.
• 10.40: Δεξίωση από το Δήμο Ρεθύμνης με τη συνεργασία της Κοινότητας Πρίνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου και της Ενορίας Πρίνου.
Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών (πρώην Πολιτιστική Κίνηση Μυλοποταμιτών) έχει προβεί στην ανέγερση του Ταφικού Μνημείου, προκειμένου να αποδοθεί ως ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους τους Μυλοποταμίτες, που με την αυτοθυσία τους προσέφεραν σε μας την Ελευθερία. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια (Μάιος 1991-Μάιος 2021), από τότε που στήθηκε το Μνημείο στη θέση αυτή.
Σημειώνεται πως με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, που θα οδηγούν τους επισκέπτες στο χώρο του Μνημείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω