Ροή Ειδήσεων

Εκδήλωση τιμής Μιχαήλ Κόρακα

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Φαιστού πραγματοποιείται η Επετειακή Αθλητική Εκδήλωση «1821-2021, 200 Χρόνια Αγώνες Ελευθερίας-Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821» στην Πόμπια, προς τιμήν του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα, οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων.
H εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό Γυμναστήριο των Σχολείων στην Πόμπια, την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου από τις 9.30πμ έως τις 13.00 τηρώντας  τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid 19.
Στην επετειακή αθλητική εκδήλωση συμπεριλαμβάνονται: Ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα  με ευθύνη του ΓΕΛ Πόμπιας καθώς και Ομιλία της Συντονίστριας Ε.Ε Φυσικής Αγωγής, ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ. Λήδας Ζαμπετάκη με θέμα: «Αθλητισμός στην Κρήτη του 19ου αιώνα». Στο αγωνιστικό μέρος πρόκειται να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας, αναβιώνοντας αθλήματα που πραγματοποιούνταν την εποχή της επανάστασης και για πολλά χρόνια μετά, υπό μορφήν παιδιάς όπως είναι το  Λιθάρι, το Κρητικό Βόλι, και το Άλμα σε μήκος άνευ φοράς. Οργανώνεται επίσης  Δρόμος  1821 μ. με διαδρομή από τα Σχολεία στο σπίτι και στο Μνημείο του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και τερματισμό στα Σχολεία.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω