Ροή Ειδήσεων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Digital curator for a day» υλοποιεί το Μουσείο Καζαντζάκη από 1 έως 5 Νοεμβρίου 2021 για νέους από 12 – 16 ετών.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνίσταται στα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή να κάνουν έγκαιρη προκράτηση θέσεων, επιλέγοντας και συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής (διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του Μουσείου), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.
Στόχος της δράσης είναι οι νέοι, μέσω της διαδραστικής μάθησης, να γνωρίσουν τους τρόπους ψηφιακής προβολής και ανάδειξης των μουσείων, ανακαλύπτοντας το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. Εξερευνώντας τις συλλογές και ορμώμενοι από τα εκθέματα του Μουσείου, οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή ξενάγηση, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.
Το DC4aday θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου ψηφιακών ξεναγήσεων, που θα «μιλάει» τη «γλώσσα» των δημιουργών της, ως απόρροια μιας προσέγγισης «από τη βάση στην κορυφή» («bottom up») στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με εκπαιδευτικά εργαστήρια στους χώρους του μουσείου, θα συνεχίσει με διαδικτυακή καθοδήγηση (online mentoring), και θα ολοκληρωθεί με έναν διαγωνισμό που θα έχει ως έπαθλο την καταχώρηση της νικητήριας ψηφιακής ξενάγησης στη βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη online πλατφόρμα ψηφιακών ξεναγήσεων Clio Muse Tours.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Συντονιστής έργου: Diadrasis, E: [email protected]
Υπεύθυνη έργου: Δρόλια Λυδία 6973665916, [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω