Ροή Ειδήσεων

Εκτόξευση δορυφόρων Galileo

Δύο νέοι δορυφόροι Galileo εκτοξεύτηκαν με επιτυχία νωρίς το πρωί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαστημικών σκαφών σε τροχιά σε 28.
Πέντε χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του συστήματος Galileo, τα σήματά του χρησιμοποιούνται από πάνω από 2,3 δισ. συσκευές παγκοσμίως, από έξυπνα τηλέφωνα έως ηχητικούς σηματοδότες έκτακτης ανάγκης.
Το Galileo, μία από τις κύριες συνιστώσες του ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος, παρέχει δωρεάν προσβάσιμα δορυφορικά δεδομένα που επιτρέπουν τον εντοπισμό θέσης, την πλοήγηση και τον χρονοπροσδιορισμό. Οι υπηρεσίες αυτές βρίσκουν εφαρμογή όχι μόνο στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και των πλοηγών αυτοκινήτων, αλλά και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως ο συγχρονισμός των ενεργειακών δικτύων, οι μεταφορές, η κινητικότητα, οι χρήσεις γης και οι υπηρεσίες εντοπισμού κινδύνου.
Το Galileo συνεχίζει να αναπτύσσει πρωτοποριακές νέες υπηρεσίες, και σύντομα θα εγκαινιάσει τα πρώτα ταυτοποιημένα σήματα, καθώς και τα πρώτα σήματα υψηλής ακρίβειας, της τάξης των 20 εκατοστών. Ετοιμάζεται επίσης μια καινοτόμος υπηρεσία προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης.
Το Galileo  είναι το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης της Ευρώπης, παρέχοντας ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες θέσης και χρονισμού για αυτόνομα και συνδεδεμένα αυτοκίνητα, σιδηρόδρομους, αερομεταφορές και άλλους τομείς. Το Galileo λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2016, όταν άρχισε να προσφέρει αρχικές υπηρεσίες σε δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις και πολίτες.
Το Galileo επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν την ακριβή θέση τους με μεγαλύτερη ακρίβεια από αυτή που προσφέρουν άλλα διαθέσιμα συστήματα.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι καθημερινά, από τη συσκευή πλοήγησης στο αυτοκίνητό σας έως ένα κινητό τηλέφωνο, επωφελούνται από την αυξημένη ακρίβεια που παρέχει το Galileo.
Η Ευρώπη εκτόξευσε τους δύο πρώτους επιχειρησιακούς δορυφόρους για το Galileo στις 21 Οκτωβρίου 2011. Συνολικά, το Galileo θα αποτελείται από 30 δορυφόρους, κέντρα ελέγχου που βρίσκονται στην Ευρώπη και ένα δίκτυο σταθμών αισθητήρων και σταθμών άνω ζεύξης εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω