Ελλάδα: Επενδυτικός προορισμός

Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επενδύσουν σε αυτήν ανέλυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε στελέχη του εθνικού φορέα επιχειρήσεων και ομίλων της Ιαπωνίας, Keidanren, στο Τόκιο. Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία, έγινε δεκτός από τον Διευθυντή Toshiaki Higashihara (Πρόεδρο και CEO της Hitachi) και μίλησε στα μέλη της Keidanren. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία την Δευτέρα 30 και Τρίτη 321 Ιανουαρίου 2023.  
          Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του επεσήμανε: «Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία από το 2005. Ο κύριος σκοπός της επίσκεψής μου στην Ιαπωνία και ο κύριος σκοπός των συναντήσεων που θα έχουμε είναι να επισημάνουμε ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται τώρα σε δυναμική πορεία και σε τροχιά υψηλής ανάπτυξης. Ότι καταφέραμε να εφαρμόσουμε μια σειρά από πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν καταστήσει την Ελλάδα έναν πολύ πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τα ξένα κεφάλαια. Αν κοιτάξετε τις οικονομικές μας επιδόσεις τα τελευταία τρία χρόνια, δεν νομίζω ότι πολλοί θα στοιχημάτιζαν το 2019 ότι η Ελλάδα θα ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως πράγματι είμαστε τα τελευταία δύο χρόνια».
          Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρος του Enterprise Greece, Βίκυ Λοΐζου, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Ιαπωνία Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece Μαρίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Γρηγόρης Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω