Ελλάδα κορυφαίος αειφόρος προορισμός

[χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά ]

Τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά, αλλά και την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών που συμβάλουν στην αειφόρα οικονομία της φιλοξενίας, επισήμανε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 38ης Philoxenia και των Εκθέσεων Hotelia 2023 και Real Estate Expo North 2023.  
          Η κα Γκερέκου σημείωσε πως ο ΕΟΤ υποστηρίζει την Philoxenia από το πρώτο έτος λειτουργίας της το 1985, με τη φετινή συμμετοχή του να είναι πιο ενισχυμένη από ποτέ. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2023 θα αποδειχτεί καλύτερη χρονιά από το 2019 ως προς τις διεθνείς αφίξεις, με την επέκταση της τουριστικής περιόδου να είναι πλέον γεγονός. «Το πιο σημαντικό είναι πως αυτό που πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί ως μια πολύ δυνατή ομάδα» τόνισε.
          Η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του ΕΟΤ για τη συνεχή προβολή της Ελλάδας με 12μηνα προγράμματα διαφήμισης και συνδιαφήμισης, υλοποιώντας τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού με το επικοινωνιακό positioning της χώρας ως Sustainable Greece.  
          «Πίστευα και πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του Ευ Ζην και ότι ο υλικός και άυλος πολιτισμός, καθώς και τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης, αποτελούν τα μεγαλύτερα assets της χώρας. Η Ελλάδα έχει μια μοναδική δυνατότητα να αναδειχθεί σε κορυφαίο, αειφόρο προορισμό ουσιαστικής ευζωίας, όπου ο σύγχρονος συνειδητοποιημένος επισκέπτης θα απολαμβάνει αναγεννητικές, ολιστικές εμπειρίες σώματος, πνεύματος και ψυχής που θα του μένουν ανεξίτηλες. Αυτό είναι και το νόημα της τελευταίας καμπάνιας του ΕΟΤ “Greece – A life changing experience”» είπε χαρακτηριστικά. 
          Επίσης, η κα Γκερέκου συμμετείχε στο Philoxenia Forum 2023 με θέμα «Το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης. Στην εκδήλωση έλαβαν, επίσης, μέρος ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), Σταμάτης Αγγελόπουλος και ο Διδάκτορας Μετεωρολογίας στο ΑΠΘ,  Μιχάλης Σιούτας, ενώ τη συντόνισε ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.
          Στην τοποθέτησή της, η Πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και θα υπάρξουν συνέπειες από την υπερθέρμανση στο Νότο, η Μεσόγειος καλά κρατεί, το ίδιο και η Ελλάδα. Το ελληνικό φθινόπωρο αποτελεί σταδιακά το ιδανικό καλοκαίρι, ενώ η επιμήκυνση της σεζόν πλέον εδραιώνεται. Με βάση τις προκρατήσεις για το 2024 και το 2025 από μεγάλες αγορές μας, αυτή η δυναμική αναμένεται να συνεχιστεί».
          Η κα Γκερέκου αναφέρθηκε στις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου, αλλά και στις μελέτες που καταγράφουν την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες οι οποίες ανταποκρίνονται πολύ καλά στην νέα τάση της Οικολογικής Πολυτέλειας.
          Ακόμα, συνόψισε τις δράσεις του ΕΟΤ προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, όπως είναι ο θεσμός «Νέα Θεσμοφόρια», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το ψηφιακό έργο «Ανθισμένες Διαδρομές», που θα αναδεικνύει σε πραγματικό χρόνο την πορεία της ανθοφορίας σε μαγευτικές καλλιέργειες και το ολοκληρωμένο διαφημιστικό πρόγραμμα για την προβολή του Νυμφαίου και του Πάρκου Πέλιστερ στη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, που προωθεί τους δύο προορισμούς ως υπόδειγμα για την ανάπτυξη βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού με δραστηριότητες στην φύση.
          Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως «ενώνοντας τις δυνάμεις μας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, με αφύπνιση και εγρήγορση, θα καταφέρουμε να περάσουμε τον ελληνικό τουρισμό στην επόμενη μέρα, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω