Ελληνική πύλη εισόδου της Ινδίας στην ΕΕ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 5 δευτ.]

Την δημιουργία Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης για την εισαγωγή ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, συζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στην διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Νέο Δελχί, ύστερα από πρόσκληση της Ινδικής Κυβέρνησης. Σκοπός του Κέντρου θα είναι, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των ινδικών τροφίμων που εισάγονται στην Ελλάδα και στην ΕΕ, ζήτημα για το οποίο η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, συμβάλλοντας παράλληλα και στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η δημιουργία μάλιστα σε λιμάνι της Ελλάδας, θα καταστήσει τη χώρα μας εμπορικό κόμβο για τα συγκεκριμένα προϊόντα σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή και πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη.
          Παράλληλα ο Υπουργός εκπροσώπησε την Ελληνική κυβέρνηση στα εγκαίνια της κορυφαίας έκθεσης τροφίμων και προϊόντων μεταποίησης «World Food India 2023» στο Νέο Δελχί, τα οποία τελέστηκαν από τον Ινδό Πρωθυπουργό, Narendra Modi. Η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ινδία πραγματοποιείται ως συνέχεια των συμφωνιών και συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Narendra Modi, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
          Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και της αγελαδοτροφίας.
Επίσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων, Pashupati Kumar Paras στο Bharat Mandapam, που συζητήθηκαν θέματα δυνητικής συνεργασίας, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα, οι χώροι αποθήκευσης προϊόντων και η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Στις συναντήσεις έγιναν συζητήσεις και για επενδύσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, σε τομείς, όπως οι υποδομές ύδρευσης και άρδευσης, τα τρόφιμα και ιδιαίτερα οι εξαγωγές ακτινιδίων, πορτοκαλιών και μήλων στην ινδική αγορά και τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω