Ροή Ειδήσεων

Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου

Νομοσχέδιο για την δημιουργία Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου, παρουσίασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
          Σύμφωνα με την Υπουργό, προβλέπονται δύο όργανα διοίκησης κατά τα πρότυπα των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διευθυντής. Στην διοικητική δομή, η οποία διαρθρώνεται σε τμήματα, έμφαση δίνεται στις συναφείς με το βιβλίο λειτουργίες, ενώ προβλέπεται μεταξύ άλλων Τμήμα Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, στις αρμοδιότητες του οποίου περιλαμβάνεται η εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης, όπως χορηγίες και δωρεές, αλλά και η κατάρτιση σχεδίου επικοινωνίας και προβολής, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ελληνικού βιβλίου και της προώθησής του στο εξωτερικό, αλλά και του ίδιου του φορέα και απαγκίστρωσής του, από την αμιγώς κρατική χρηματοδότηση.
Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται επίσης το βασικό εργαλείο εξωστρέφειας για τον χώρο του βιβλίου και συγκεκριμένα το μεταφραστικό πρόγραμμα GreekLit, που εκκίνησε το 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω