Εμβληματικές Διαδρομές Λευκών Ορέων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 η 4η σημειακή Συνάντηση Διαβούλευσης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) των Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες Χανίων.
          Η συγκεκριμένη συνάντηση αφορούσε στην περιοχή των Λευκών Ορέων που έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας και το υπό διαδικασία ένταξης μινωικό ανάκτορο Κυδωνίας στην πόλη των Χανίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Σφακίων Γιάννης Ζερβός, μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της χωρικής ομάδας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.
          Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο από κοινού σχεδιασμός της στρατηγικής για την ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική τοπική ανάπτυξη. Επισημαίνεται ότι μέχρι τη λήξη της Διαβούλευσης στις 15 Φεβρουαρίου 2024, θα συνεχιστούν οι σημειακές συναντήσεις για την πλήρη κάλυψη της περιοχής ένταξης.
          Έπειτα από την εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ο μελετητής της Στρατηγικής Νίκος Δρακωνάκης παρουσίασε στο κοινό τους βασικούς άξονες που διέπουν την εκπόνησή της. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκε μέσω των τοποθετήσεων αφενός η ισχυρή θέληση για τη συμμετοχή στην ΟΧΕ και, αφετέρου, ο σοβαρός προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας για τα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα των ορεινών περιοχών.
          Η ΟΧΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και θα εφαρμοστεί σε περιοχές της Κρήτης εκτός αστικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για τέσσερις περιοχές εγγεγραμμένες στους καταλόγους της UNESCO (Γεωπάρκα Ψηλορείτη και Σητείας, περιοχές του Δικτύου «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» στα Λευκά Όρη και στα Αστερούσια Όρη), καθώς και για τα προτεινόμενα για σειριακή εγγραφή στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έξι μινωικά ανάκτορα.
          Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Δασκαλάκη. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Ανδρέας Κοκοσάλης ανέγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Μιχάλη Βάμβουκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω