Ροή Ειδήσεων

«Εμπειρία» Κρητικής Φιλοξενίας το Porto Kalyves

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ίδιος ήλιος και η ίδια θάλασσα «λούζουν» τα παράλια της Τουρκίας της Ισπανία και όλη τη μεσόγειο. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους προορισμούς, είναι η «εμπειρία» που μπορούμε να δημιουργήσουμε στον επισκέπτη, έτσι ώστε να κάνουμε το ταξίδι του μοναδικό. Καλό είναι να μην αρκούμαστε μόνο σε αυτά που απλόχερα μας προσέφερε η φύση αλλά να τα εμπλουτίσουμε με την έννοια της τοπικής κρητικής φιλοξενίας, τόνισε σε συνετευξη στο ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η κα Ιωάννα Ατσαλάκη Διευθύντρια του Porto Kalyves Hotel Seaside apartments.

Σε ποια περιοχή των Χανίων είναι το PORTO KALYVES;
Το Porto Kalyves Hotel Seaside apartments είναι μία μονάδα παραθαλάσσιων διαμερισμάτων κρητικής φιλοξενία, στις Καλύβες Αποκορώνου, στον κόλπο της Σούδας 17 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων.
Πιο συγκεκριμένα, χτισμένο στην ακτογραμμή των Καλυβών και ανάμεσα σε δυο παραλίες, αποτελείται από 16 πολυτελή και λιτά διαμερίσματα με θέα τον κόλπο της Σούδας και το απέραντο κρητικό πέλαγος. Διακοσμημένα με στοιχεία της γνήσιας κρητικής αρχιτεκτονικής, συνδυάζουν την καλαισθησία και την παράδοση, ενώ παράλληλα προσφέρουν έναν ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο στον ταξιδιώτη με ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια της εταιρίας COCO-MAT σε συνδυασμό τα ηχομονωμένα παράθυρα και πόρτες.

Ποια τα πλεονεκτήματα;
Η γεωγραφική τοποθεσία των Καλυβών αποτελούσε ανέκαθεν πλεονέκτημα, καθώς είναι ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση, και αποτελεί βάση για ημερήσιες εκδρομές σε όλο τον νομό Χανίων και Ρεθύμνης. Έχει εύκολη πρόσβαση από την εθνική οδό, 10 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σούδας, 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και 17 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας εμπλουτίζονται από τα νερά δύο ποταμών, του «Κοιλιάρη» και του «Ξυδά», (μοναδικό χωριό σε όλη την Ελλάδα όπου εκβάλουν δύο ποτάμια όλο τον χρόνο). Αλλά η διαφοροποίηση μας είναι ότι παρόλο που είμαστε μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση, προσφέρουμε στον επισκέπτη ανέσεις συνοδευόμενες πάντα από την κρητική φιλοξενία μας. Τόσο ο Παναγιώτης Φραγκούλης (Manager) όσο και εγώ προσπαθούμε να καλωσορίζουμε οι ίδιοι τους επισκέπτες μας, έτσι ώστε να ξεκινάει εξαρχής μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη ενώ παράλληλα προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τα «θέλω» του. Επιπρόσθετα, επιδιώκουμε κάθε χρόνο να μην μένομε στάσιμοι, αλλά να εξελισσόμαστε είτε αυτό λέγεται σεμινάρια, ανακαίνιση ή νέα πλάνα. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη επένδυσή μας ήταν το καφέ μας το Cactus coffee & goodies που ανοίξαμε στις εγκαταστάσεις μας με σκοπό να προσφέρουμε πρωινό και υψηλής ποιότητας καφέ. Στα χέρια του Παναγιώτη, το project μας πήρε διαστάσεις που δεν το περιμέναμε, ξεφεύγοντας από τα πλαίσια της καφετέριας ενός τουριστικού καταλύματος, καθώς έχουμε βρεθεί στο Νούμερο 1 του TripAdvisor στην κατηγορία του πρωινού στην περιοχή. Παράλληλα, η συνεργασία μας με τους Kross Coffee Roasters που μας εμπιστεύτηκαν τον καφέ τους, ο οποίος καβουρδίζεται στα Χανιά στα πρότυπα του τρίτου κινήματος του καφέ, έχει κάνει το καφέ μας πόλο έλξης για ντόπιους καθώς και ξένους που αναζητούν την εμπειρία ενός φλιτζανιού σωστού καφέ φτιαγμένο με μεράκι και πάθος. Ακόμα, η επένδυσή μας σε ένα ανατομικό σύστημα ύπνου χαροποιεί ιδιαιτέρως τους πελάτες μας, καθώς είναι το σημείο οπού τελειώνει και ξεκινάει ευχάριστα η ημέρα τους.
Βέβαια, στην Ελλάδα του 2019 η λέξει «επένδυση» αποτελεί μία λέξη ταμπού, παρόλα αυτά είναι ένας από τους λόγους που έχουμε επαναλαμβανόμενους πελάτες. Η αίσθηση του επισκέπτη ότι κάθε χρόνο έχουμε να του παρουσιάσουμε και κάτι διαφορετικό, επιφέρει θετικά αποτελέσματα καθώς εκτιμά το γεγονός ότι τα χρήματα του επανεπενδύθηκαν για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν καταναλώθηκαν αδίκως.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την συμβολή του προσωπικού που ενστερνίστηκε τους στόχους μας έχοντας τον πελάτη στο κέντρο της εξυπηρέτησης.

Από ποιες χώρες έρχονται τουρίστες;
Παρόλο που η Κρήτη κατακλύζεται κυρίως από Σκανδιναβούς τουρίστες, το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών μας είναι Βρετανοί, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί, Ιταλοί, Αμερικάνοι και Πολωνοί.
Πόσο συνέβαλε η γυναικεία αντιμετώπιση της Ιωάννας Ατσαλάκη στην άνοδο του PORTO KALYVES;
Πιστεύω πως η άνοδος του Porto Kalyves είναι ένα ομαδικό αποτέλεσμα. Η συνολική χημεία και φύση του κάθε ατόμου συνέβαλε στο να φτάσουμε μέχρι εδώ. Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είτε αυτό λέγεται γυναικεία φύση ή ηλικία. Παρόλα αυτά νομίζω ότι ή γυναίκα έχει περισσότερη διορατικότητα και μπορεί να ανιχνεύσει τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για την άνοδο του τουρισμού με στόχο τις 365 ημέρες το χρόνο;
Βασικός παράγοντας για να επιτύχει ένα πρόγραμμα τουρισμού 365 ημερών είναι η λειτουργεία των υποδομών εξυπηρέτησης των τουριστών όλο τον χρόνο (όπως, ξενοδοχεία, ταβέρνες, μεταφορικά μέσα, αρχαιολογικοί χώροι, δρομολόγια, περίπτερα κλπ). Νομίζω ότι οι Καλύβες ίσως είναι ένα από τα σημαντικά παραδείγματα όπου στην πράξη ο τουρισμός έχει επεκταθεί όλο τον χρόνο εξ αιτίας του μόνιμου τουρισμού και όχι του εποχιακού. Εξηγώντας, εννοώ, ότι η ύπαρξη πολλών εξοχικών κατοικιών στα χωριά γύρω από τις Καλύβες, που ανήκουν σε βόρειο-ευρωπαίους, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και τον χειμώνα, έχει ως αποτέλεσμα, τα μαγαζιά να έχουν σημαντική πελατεία, οπότε ελάχιστα μαγαζιά κλείνουν τον χειμώνα.
Θεωρώ ότι αυτή η υπάρχουσα υποδομή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να μένουν και ξενοδοχεία ανοικτά κατά τον χειμώνα με κατάλληλο μάρκετινγκ προσέλκυσης των ανάλογων πελατών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Εκπαίδευση – τίτλοι σπουδών
• Απολυτήριο 3ου Ενιαίου Λυκείου Χανίων, 2008
• Προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών (πρώην Δυτικής Ελλάδας) στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (2008-2013)
• Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση (2014-2016)
• Υποψήφια Διδάκτορας Πολυτεχνείου Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (2017-μέχρι σήμερα) με. Αντικείμενο «Forecasting disruptive technology»
Επαγγελματική εμπειρία
• Απασχόληση στο λογιστικό γραφείο Καντεράκη-Ατσαλάκη Νίκη. (2008-2016)
• Διεύθυνση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Porto Kalyves. (2011-μέχρι σήμερα)
• Διεύθυνση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Anni art apartments. (2015-μέχρι σήμερα)
• Διεύθυνση στο κατάστημα εστίασης Cactus coffee & goodies store. (2017-μέχρι σήμερα)
Ξένες γλώσσες
• Αγγλικά C2
• Γερμανικά A2
Ενδιαφέροντα
Τένις, Snowboard, κιθάρα, ταξίδια, έρευνα, βιβλία, γαστρονομία, κινηματογράφος.
Επιστημονικές δημοσιεύσεις
A. Book chapters
• Atsalaki, G., I., Atsalakis, S., G., and Zopounidis, D., (2013) Cash Withdrawals Forecasting by Neural Networks. In Zopounidis C. and Doumpοs M. Computational Techniques for Banking and Risk Management, Nova Science Publishers, Inc. New York.
• Atsalakis, G., & Atsalaki, I. (2011). Fruit production forecasting by neuro-fuzzy techniques. In Baourakis G., Mattas K., Zopounidis C., and Dijk van G. (eds), A Resilient European Food Industry in Challenging World Nova Science Publishers, Inc, New York.
B. Articles in journals
• Atsalakis, G., Atsalaki I., (2013). A neuro fuzzy model for inflation forecasting. Journal of Computational Optimization in Economics and Finance, Vol 5 (2).
• Atsalakis, S., Atsalaki, G., I., and Zopounidis, D., C., (2012) Cash Withdrawals Forecasting by Neural Networks, Journal of Computational Optimization in Economics and Finance, Vol 3 (2).
• Atsalakis, S., G., Atsalaki, G., I., and Zopounidis, D., C., (2018). Forecasting the success of a new tourism service by a neuro-fuzzy technique. European Journal of Operational Research, Doi.org/10.1016/j.ejor.2018.01.044.
• Atsalakis, S. Atsalaki, G., I., Pasiouras, F. and Zopounidis, D., C., (2019). Bitcoin prices forecasting with neuro-fuzzy techniques. European Journal of Operational Research, 6, (770–780).
C. Articles in conference
• Atsalakis, G., Atsalaki I., and Zopounidis (2011). Cash Withdrawals Forecasting by Neural Networks. FEBS December, 2-4, Athens, Greece.
• Atsalakis, G., Atsalaki I., and Zopounidis (2012). A neuro fuzzy model for inflation forecasting. FEBS December, 17-18, Athens, Greece.
• Atsalakis, G., Atsalaki, I., and Zopounidis (2014). Assessing disruptive potential of Massive Open Online Courses (MOOCs) in higher education, FEBS December, 19-20, Athens, Greece.
E. Articles in international conferences
• Atsalakis, G., Atsalaki, I., (2013). Agriculture commodities price forecasting by a neuro fuzzy system, International Conference on Modeling and Simulation, (MS’13 Chania), November 7-8, Chania, Greece.
• Atsalakis, G., Atsalaki, I., & Kitsios, F., and Zopounidis (2016), Forecasting the success of a new tourism service by ANFIS, FEBS June, 9-10, Malaga Spain.
Διεθνείς συνεργασίες
06-14/09/2017 Συμμετοχή στον «Δρόμο του Μεταξιού» στο Σιάν της Κίνας, όπου διεξήχθη το the Silk Road Business Leadership Summit and the Silk Road Chamber of International Commerce annual meeting.
Σεπτέμβρης 2019: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «OPΤBANK -Βελτιστοποίηση Έρευνας και Διδακτορικών Προγραμμάτων στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική σε Ινδονησιακά Πανεπιστήμια- OPTimizing Research and Doctoral Programs In BANKing and Finance in Indonesia Universities» για μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ινδονησία.

Επιστροφή στο 2ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω