Ροή Ειδήσεων

Εμπορία αυγών «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με τον Ελληνικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ) είναι το αποτέλεσμα για την έναρξη της διαδικασίας καταγραφής στην ηλεκτρονική εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ», όλων των επιχειρήσεων του κλάδου παραγωγής – εμπορίας αυγών.
Ειδικότερα στην διαδικτυακή σύνδεση με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καλούνται να εγγραφούν στην εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ»:
• Οι μονάδες παραγωγής αυγών.
• Τα κέντρα συλλογής αυγών.
• Τα κέντρα συσκευασίας αυγών.
• Οι έμποροι λιανικής και χονδρικής πώλησης «αυγών κατανάλωσης» (που εμπορεύονται περισσότερα από 800.000 αυγά ετησίως).
• Οι μονάδες μεταποίησης και παραγωγής προϊόντων αυγού.
          Μέσω συστηματικών επιτόπιων ελέγχων από τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της διασύνδεσης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» με άλλες βάσεις δεδομένων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων του, επιτυγχάνεται η διαφάνεια στην εμπορία αυγών. Η ιχνηλάτηση και παρακολούθηση της πορείας των εισαγόμενων αυγών αναμένεται να δράσει αποτρεπτικά στις ελληνοποιήσεις, δράση που ζημιώνει τους Έλληνες παραγωγούς.
          Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ορίστηκε αρμόδιος φορέας της χώρας για την παρακολούθηση της παραγωγής και εμπορίας των αυγών κατανάλωσης, τη διακίνηση και την τήρηση των μηνιαίων ισοζυγίων αυγών (Υ.Α. 2734/ ΦΕΚ Β’ 1618/162339/25-06-2021).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω