Ενίσχυση κοινωνικών επιχειρήσεων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 31 δευτ.]

Η Περιφέρεια Κρήτης προδημοσίευσε τη δράση «Ενίσχυση κοινωνικών επιχειρήσεων», για την υποστήριξη  επενδυτικών πρωτοβουλιών νέων ή και υφισταμένων επιχειρήσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – Κ.ΑΛ.Ο. που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Κρήτης, επιδιώκοντας με βάση τα οριζόμενα στο Ν.4430/2016 (ΦΕΚ 205/Α) και μέσω αυτής την ενίσχυση της απασχόλησης.
          Η Δράση θα υλοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» του ΕΣΠΑ 2021-2027 συνολικού ύψους 2.000.000,00€ και θα κατανεμηθεί σε ποσοστό 70% στις υφιστάμενες επιχειρήσεις και σε ποσοστό 30% στις υπό σύσταση.
Στη δράση μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:
          Υφιστάμενοι φορείς Κ.ΑΛ.Ο του Ν.4430/2016 εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Κ.ΑΛ.Ο με πιστοποιητικό εγγραφής σε ισχύ, Πρόγραμμα «Κρήτη» και υπό σύσταση φορείς Κ.ΑΛ.Ο οι οποίοι θα συσταθούν και θα ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης της δράσης.
          Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου θα πρέπει να κυμαίνεται από 25.000 € έως 70.000 €. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 100% επί των επιλέξιμων υποβαλλόμενων δαπανών.
Επιλέξιμες δαπάνες:
• Μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος για υφιστάμενη θέση απασχόλησης (Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί μέχρι δύο θέσεις εργασίας, μία (1) υφιστάμενη και μία (1) νέα ή δύο (2) νέες).
• Μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος για νέα θέση απασχόλησης (Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί μέχρι δύο θέσεις εργασίας, μία (1) υφιστάμενη και μία (1) νέα ή δύο (2) νέες) ανέργου εγγεγραμμένου στη ΔΥΠΑ πριν την δημοσίευση της πρόσκλησης.
• Λειτουργικές δαπάνες (ενοίκια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, προβολή, δικτύωση κ.α.) οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν το 40% του επιλέξιμου μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους.
           
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά χωρίς την προσκόμιση φυσικού φάκελου δικαιολογητικών μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ).

Ολόκληρη η Προδημοσίευση της Δράσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω