Ενίσχυση τουριστικών ροών Γερμανίας

[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε Περίπτερο για την Περιφέρεια Κρήτης σε δύο Διεθνείς Εκθέσεις τουρισμού, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία. Πρόκειται για την CMT της Στουτγκάρδης (13-21 Ιανουαρίου) και την REISEN & CARAVANING του Αμβούργου (7-11 Φεβρουαρίου). 
          Στελέχη της Περιφέρειας παρουσίασαν σε πλήθος tour operators, ταξιδιωτικών γραφείων, δημοσιογράφων, bloggers και ενδιαφερομένων τουριστών προτάσεις για οργανωμένα «πακέτα» και διάφορες δραστηριότητες, όπως περιπατητικές περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, ορεινές αναβάσεις, καταδυτικές εμπειρίες, κλπ., δίνοντας και την ευκαιρία να γευθούν χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα.
Τα βασικά συμπεράσματα από τις επαφές και συζητήσεις ήταν ότι:
• Το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.
• Οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε όλες τις ηλικίες.
• Υπάρχει έδαφος για προσέγγιση και προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από αρκετές περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας, που αποτελούν δυναμικές αγορές και εν μέρει ανεξερεύνητες.
           
Στη φετινή CMT συμμετείχαν 1.600 εκθέτες, παρουσιάστηκαν 1.300 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και την επισκέφθηκαν 234.000 επισκέπτες, ενώ στην REISEN & CARAVANING μετείχαν 498 εκθέτες και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 70.000 επαγγελματίες του τουρισμού και ιδιώτες.
           
Σημειώνεται ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, εκτός από τα Ελληνικά Ομαδικά Περίπτερα που οργανώνει σε Γερμανικές Εκθέσεις Τουρισμού (Λειψία, Στουτγκάρδη, Αμβούργο), έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση road-shows σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπου ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κλπ, θα παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους σε Γερμανούς επαγγελματίες του χώρου με προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω