Ροή Ειδήσεων

Εξαγωγικές δράσεις Επιμελητηρίου Χανίων

Ο πρέσβης της Αυστραλίας κ. Αθανάσιος Σπύρου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Χανίων και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Ροκάκη, Στη συζήτηση κυριάρχησε η ανάληψη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη και επενδύσεις στην Χανιώτικη οικονομία.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Ροκάκης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή εκ μέρους της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων υποδεχτήκαμε σήμερα τον Πρέσβη της Αυστραλίας στη χώρα μας, κ. Αθανάσιο Σπύρου Η δυναμική μας Ελληνική ομογένεια και η μακρά παράδοση κοινών αγώνων με τον Αυστραλιανό λαό για την πρόοδο και την ευημερία αποτελούν διαρκή έμπνευση για όλους μας.
Ο πρέσβης της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, μου μετέφερε το σημαντικό ενδιαφέρον επενδυτικών σχημάτων της χώρας του για δραστηριοποίηση στα Χανιά σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης, όπως η Ενέργεια, τα Τρόφιμα και ο Τουρισμός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον κ. Σπύρου συμφωνήσαμε, αμέσως μετά την ομαλοποίηση της υγειονομικής κρίσης, να διοργανώσουμε, με την ενεργό υποστήριξή του, στη χώρα που εκπροσωπεί μια επιχειρηματική αποστολή – συνάντηση Χανιώτικων εξαγωγικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με εταιρίες από την Αυστραλία.
Η Αυστραλία είναι η 6η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο και η 14η πλουσιότερη χώρα με βάση το ΑΕΠ, το οποίο κατά το 2019 προσέγγισε τα 1,4 τρίς δολάρια.
Το 2019, οι Ελληνικές εξαγωγές προς την Αυστραλία κατέγραψαν την υψηλότερη επίδοση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 19,0% έναντι του 2018 έχοντας ξεπεράσει το κατώφλι των 100 εκατ. ευρώ Το ισοζύγιο υπηρεσιών της Ελλάδας με την Αυστραλία παραμένει παραδοσιακά θετικό υπέρ της χώρας μας, με σημαντικότερες πηγές εισπράξεων τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας του Χανιώτικου πρωτογενή τομέα αποτελούν διαρκή πόλο έλξης και σημειώνουν διαρκή ζήτηση και αναγνώριση από τους Αυστραλούς καταναλωτές.
Συζητήσαμε με τον κύριο πρέσβη και το γεγονός ότι η απουσία Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές, καθώς, υπό τις ισχύουσες συνθήκες, τα κέρδη τους θα φορολογηθούν και στις δύο χώρες.
Ο Τουρισμός με θεμέλιο την ιστορική φιλία των δυο λαών επιτυγχάνει ιδιαίτερα ανοδική πορεία αφίξεων από την Αυστραλία κατά την τελευταία τριετία, πριν την έναρξη της πανδημίας, και συζητήσαμε με τον κύριο πρέσβη τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης στα Χανιά καθώς είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το μέλλον της συνεργασίας μας. Ο τουριστικός κλάδος παρήγαγε κατά το 2019 έσοδα ύψους 402,3 εκατ. ευρώ και κατέλαβε μερίδιο 40,2% του συνόλου των εσόδων της χώρας μας από την Αυστραλία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω