Εξυγίανση & προστασία Επιχειρηματικότητας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 51 δευτ.]

Η εξυγίανση και προστασία της Επιχειρηματικότητας τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης εργασίας του Επιμελητηρίου Χανίων με το «Σύλλογο ιδιοκτητών καταστημάτων αισθητικής άκρων και ποδολογίας Χανίων». Ειδικότερα οι επιχειρήσεις του κλάδου απειλούνται διαρκώς από την εντεινόμενη παράνομη δραστηριότητα αισθητικής άκρων και ποδολογίας, η οποία, επειδή κινείται στο περιθώριο της Αγοράς, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να απειλούνται πλέον σοβαρά με κλείσιμο δεκάδες νόμιμες επιχειρήσεις των Χανίων. Παράλληλα, μεγάλοι χαμένοι και οι εκατοντάδες νόμιμοι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, των οποίων απειλούνται ευθέως και τα δικά τους δικαιώματα. Επιπλέον, η Ελληνική Πολιτεία και η Κοινωνία, σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις για το οικονομικό τους μέλλον, στερούνται πολύτιμα έσοδα από την παρασιτική δραστηριότητα.
            Επίσης οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αισθητικής άκρων και ποδολογίας των Χανίων, θεωρούν ως προτεραιότητα την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των προβλέψεων της νέας νομοθεσίας (ν. 4957/ 2022 άρθρο 403), με την οποία η Πολιτεία προωθεί την εξυγίανση λειτουργίας των επιχειρήσεων και των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω της πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων του κλάδου μετά από εξετάσεις που θα διενεργήσει ο «Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού» (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Η Διοίκηση του Συλλόγου υπογράμμισε την ανάγκη οι εξετάσεις αυτές να διενεργηθούν το συντομότερο, καθώς δύνανται να συμμετέχουν κομμωτές – κουρείς και τεχνίτες περιποίησης χεριών και ποδιών.  
            Στη συνέχεια, η Διοίκηση του «Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων αισθητικής άκρων και ποδολογίας Χανίων» ενημέρωσε το θεσμικό φορέα της Επιχειρηματικότητας για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων τους, μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών που έχουν ως κύριο αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δυνατότητας των καταναλωτών. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα σημαντικά χρέη των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, η μηδενική τους ρευστότητα, η υψηλή ακόμα φορολογία και εργοδοτικές εισφορές δεν επιτρέπουν ακόμα αισιοδοξία.
            Στην σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Μουντάκης και η Διοίκηση του «Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων αισθητικής άκρων και ποδολογίας Χανίων», η οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρό της, κα Εύα Σακίρι, την Αντιπρόεδρο, κα Ιωάννα Δουρουντάκη και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Νίκο Μπαλαδάκη.
            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κος Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε ΌΤΙ «Ενώ εξακολουθούμε να επιχειρούμε σε πιεστικό περιβάλλον για την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, έφτασε επιτέλους η ώρα να σπάσει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι 30 νόμιμες επιχειρήσεις καταστημάτων αισθητικής άκρων και ποδολογίας των Χανίων.
Είμαστε περήφανοι που τα μέλη μας στα Χανιά βγήκαν διεκδικητικά και ενωμένα μπροστά, αφού πρώτα ίδρυσαν τον έναν από τους δύο συλλόγους που λειτουργούν σε πανελλαδικό επίπεδο! Η Πολιτεία οφείλει να δράσει! Το ίδιο απαιτήσαμε πριν από λίγο καιρό και με την εξίσου δυναμική «Αδελφότητα Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Χανίων», η οποία εκπροσωπεί τις 100 επιχειρήσεις Κομμωτικής του τόπου μας. Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να περιφρουρήσουν αποτελεσματικά τη Νομιμότητα στην Αγορά Κομμωτικής και Αισθητικής, η οποία λειτουργεί δυστυχώς ακόμα ανεξέλεγκτη εις βάρος της υγιούς Επιχειρηματικότητας. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε και να υποστηρίξουμε δυναμικά κάθε συγκεκριμένη καταγγελία που θα φτάσει στους δύο συλλόγους Κομμωτικής και Αισθητικής του τόπου μας, με στόχο την άμεση επιβολή από τις Ελεγκτικές Αρχές της Πολιτείας των νόμιμων κυρώσεων σε βάρος κάθε παράνομης δραστηριότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω