Ροή Ειδήσεων

Εορτασμός Μάχης της Κρήτης

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης στον Άγνωστο Στρατιώτη στην Βουλή.
Παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια η εκπρόσωπος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Πλωτάρχης Καλλιόπη Παρόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Γεώργιος Δημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Μανώλης Δετοράκης και ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ Μανώλης Πατεράκης. Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλλει ο Εθνικός Ύμνος. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην τιμητική φρουρά του Άγνωστου Στρατιώτη υπήρχαν και άνδρες με Κρητική φορεσιά.
Ο κ. Μανώλης Πατεράκης δήλωσε: «Σε μια λιτή τελετή τιμήσαμε τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης, τηρώντας αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.
Δυστυχώς στα 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, λόγω της πανδημίας, ακυρώθηκαν σειρά εορταστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας αλλά και των Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων σε όλη την Ελλάδα. Αυτό όμως δεν ακυρώνει και δεν μειώνει το μήνυμα των Κρητών, που έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση του νησιού και της πατρίδας, ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Χρόνια πολλά σε όλους τους Κρήτες όπου γης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω