Ροή Ειδήσεων

Επέκταση αεροδρομίου Καστελίου

Μεγαλύτερο κατά 32% κατασκευάζεται το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Άρθρου 77 που αφορά τη Συμφωνία Εκτέλεσης Συμπληρωματικών Εργασιών του άρθρου 18.6 της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηράκλειου.
Ο Υφυπουργό επισήμανε ότι «στο Καστέλι θα κατασκευαστεί ένα αεροδρόμιο κατά 32% μεγαλύτερο από ό, τι προβλεπόταν, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να μετατραπεί από ένα τουριστικό αεροδρόμιο Προέλευσης – Προορισμού σε ένα Περιφερειακό Αεροπορικό Κόμβο της ΝΑ Ευρώπης».
Επιγραμματικά οι τροποποιήσεις:
• Το κτίριο του αεροσταθμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο, βελτιώνοντας την λειτουργικότητα του αεροδρομίου συνολικά.
• Μεταβολές εντοπίζονται στους διαδρόμους, τους τροχόδρομους, τους χώρους στάθμευσης αεροσκαφών και στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα λόγω αλλαγής σχεδιασμού.
          Καταλήγοντας ο κ. Γιώργος Καραγιάννης επισήμανε ότι: «Το έργο του νέου αεροδρομίου βρίσκεται ήδη στο 20% της κατασκευής, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ο ΒΟΑΚ και πολλά άλλα μεγάλα έργα που δίνουν νέα προοπτική στην Κρήτη, όπως ακριβώς της αξίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω