Επέτειος Ολοκαυτώματος Ανωγείων

[χρόνος ανάγνωσης 32 δευτερόλεπτα]

Την 79η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από του ναζί κατακτητές, τίμησαν οι Ανωγειανοί, την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023, την πλατεία Αρμί, παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη.  Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου και η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ευγένιο.
            Το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Ευτυχία Νταγιαντά-Φασουλά με τίτλο «Η δύναμη της Ανωγειανής ψυχής στο δρόμο για την ελευθερία», ενώ η απόδοση του ύμνου-τραγουδιού της «Παναγιάς της Ανωγειανής» με τον Βασίλη Δραμουντάνη στο μαντολίνο  και τραγούδι από τα παιδιά Αντώνη Δραμουντάνη και Νικήτα Χαιρέτη.
            Παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αγωνιστών, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνης και Ηρακλείου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ένοπλες δυνάμεις, η Ένωση θυμάτων, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω