Επίσκεψη Πατριάρχη στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021. Ο Πατριάρχης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη με πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να τιμηθεί για την επέτειο 30 ετών από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Η συνάντηση διήρκησε 45 λεπτά για ζητήματα που σχετίζονται με την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου μπρος στις προκλήσεις της νέας εποχής και της πανδημίας.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε: «Γνωρίζω ότι έχω τις ευχές και την αδελφική αγάπη σας, η οποία εκδηλώνεται εμπράκτως και τώρα με την πρόσκλησή σας και με την αδελφική φιλοξενία σας. Σας ευγνωμονώ εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας».
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε: «Σας υποδεχόμεθα με πολλή αγάπη και ευχόμαστε ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη, μέσα στις πολλές δυσκολίες, να έχετε πάντοτε το θάρρος και τη δύναμη να αντεπεξέρχεστε, όπως το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα».
Στην συνάντηση το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και η συνοδεία του Πατριάρχη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω