Ροή Ειδήσεων

Επίσκεψη Πατριάρχη στις ΗΠΑ

Επίσκεψη ιστορικής σημασίας πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) μετά από 12 χρόνια. Ο Πατριάρχης αφιχθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Άντριους της αμερικανικής πρωτεύουσας το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.
Ο Παναγιώτατος θα μεταβεί στην Ιντιάνα όπου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Notre Dame και στην Νέα Υόρκη. Στην Ουάσιγκτον αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνομιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκλεν, ενώ στο Καπιτώλιο να συναντήσει την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.
Επίσης θα παραστεί σε δείπνο του Ιδρύματος Πατριάρχης Βαρθολομαίος όπου τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και σε επίσημη εκδήλωση για την απονομή του Αθηναγόρειου Βραβείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπούρλα, στον CEO της Bionetech Ουγκούρ Σαχίν και στον CEO της Regeneron Γιώργο Γιαννακόπουλο από το Τάγμα των Αρχόντων του Πατριαρχείου.
Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τιμηθεί με το Βραβείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας από την αμερικανό-εβραϊκή Επιτροπή και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, επέτειος των 30 ετών από την ανάρρηση του στον Οικουμενικό Θρόνο, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω