Επανέναρξη τουρισμού Κίνας

[χρόνος ανάγνωσης 46 δευτερόλεπτα]

Η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών της Κίνας καταγράφεται ως σημαντική ώθηση για την οικονομική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος τόσο στην Ασία όσο και στον Ειρηνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO, η πανδημία κόστισε στους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, συνολικά 270 δισεκατομμύρια δολάρια σε κινεζικές εξερχόμενες τουριστικές δαπάνες μόνο το 2020 και το 2021.
          Ειδικότερα η Κίνα έγινε η μεγαλύτερη αγορά τουριστικής πηγής στον κόσμο πριν από την πανδημία. Το 2019, οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν συνολικά 255 δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή ταξίδια, ενώ ο εγχώριος τουρισμός χρησίμευσε ως πυλώνας ανάπτυξης και απασχόλησης, με περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια ταξίδια μόνο εκείνο το έτος, υποστηρίζοντας θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
          Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili, είναι ο πρώτος Επικεφαλής Οργανισμού του ΟΗΕ που επισκέπτεται την Κίνα μετά την άρση των περιορισμών. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας Χου Χέπινγκ χαιρέτισε την υποστήριξη του UNWTO καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και για τη συμμετοχή του στους επίσημους εορτασμούς επανέναρξης.
          Σε διμερή συνάντηση, ο Υπουργός Hu Heping και ο Γενικός Γραμματέας Pololikashvili συμφώνησαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους σχετικά με την τοποθέτηση του τουρισμού στην ατζέντα της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και στους βασικούς τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης και του τουρισμού για την αγροτική ανάπτυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω