Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

[χρόνος ανάγνωσης 36 δευτερόλεπτα]

Σύμφωνα το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και θα επηρεάσουν την Δυτική Κρήτη την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023. Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Νότια Κρήτη, με εξασθένιση από τις βραδινές ώρες.
            Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων η εκτίμηση της απόστασης της καταιγίδας πραγματοποιείται ως εξής:
Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα. Διαιρέστε το χρόνο που μετρήσατε με το 3 ώστε να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα. 
            Σημειώνεται πως η απόσταση είναι ενδεικτική καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε και είναι αναγκαίο να λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω