Επισιτιστική Ασφάλεια & Κλιματική Αλλαγή

[χρόνος ανάγνωσης 47 δευτερόλεπτα]

Οι προκλήσεις για τον σύγχρονο άνθρωπο του 21ου αιώνα της κάλυψης των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού του πλανήτη (~9,5 δις έως το 2050), την ώρα που οι φυσικοί πόροι της γης μειώνονται δραματικά, αποτελεί το θέμα συζήτησης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το IMBB-ΙΤΕ.
          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 19:00, στο H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 14 (3ος όροφος) και θα είναι ανοικτή προς το κοινό.
          Η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τις εντατικές καλλιεργητικές τεχνικές, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την παγκόσμια Επισιτιστική Ασφάλεια, καθώς προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων, όπως την εμφάνιση νέων παθογόνων των φυτών, τα οποία προκαλούν απώλειες που μπορεί να ξεπεράσουν το 50% της ετήσιας παραγωγής σημαντικών καλλιεργειών. θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.
            Ο καθηγητής Παναγιώτης Φ. Σαρρής, Επικεφαλής ομάδας, IMBB-ΙΤΕ, και καθηγητής, του Πανεπιστημίου Exeter (UΚ) και του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα απαντήσει ερωτήματα όπως:
Πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση;
Πως οι παθογόνοι μικροοργανισμοί επηρεάζουν την Επισιτιστική Ασφάλεια του πλανήτη;
Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αυτό; Ποια μέσα διαθέτει; 
Ποια μέτρα χρειάζεται να ληφθούν στην Ε.Ε. και σε παγκόσμιο επίπεδο;
Πώς απειλεί η κλιματική αλλαγή την επισιτιστική ασφάλεια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω