Επιστημονικό Συνέδριο Περιφερειολόγων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 45 δευτ.]

Το 23ο Επιστημονικό Συνέδριο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων, στο Ηράκλειο από 18 έως 19 Οκτωβρίου 2024. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου (ΕΛΜΕΠΑ) και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.
          Τίτλος του Συνεδρίου η «Δημογραφική μετάβαση στο 2050 και περιφερειακές πολιτικές» και ο σκοπός είναι διττός. Αφενός θα επιδιωχθεί να αναδειχθεί η σύνδεση μεταξύ της δημογραφικής μετάβασης και των περιφερειακών πολιτικών και αφετέρου να παρουσιαστούν οι περιφερειακοί ανταγωνισμοί και οι μετατοπίσεις ισχύος από τις δημογραφικές ανισορροπίες.
            Κάτω από το πρίσμα αυτό το συνέδριο θα εστιάσει σε τρία σημεία:
α) Στη σύνδεση μεταξύ των πολιτικών συνοχής και της παρατηρούμενης δυναμικής του πληθυσμιακού μεγέθους μιας περιοχής.
β) Στη συνεισφορά των μεταβολών των επιμέρους συστατικών που συνθέτουν το πληθυσμιακό μέγεθος μια περιοχής και των οικονομικών προοπτικών της περιοχής.
γ) Στην εξασθένιση η ισχυροποίηση περιοχών που να μπορεί να αποδοθεί στη δημογραφική ανισορροπία όχι μόνο σε όρους γεννήσεων –θανάτων αλλά και στην ηλικιακή κατανομή.
            Κεντρικοί θεματικοί άξονες του Συνεδρίου
1. Δημογραφική πρόκληση και περιφερειακή συνοχή.
2. Δημογραφικές μεταβολές και περιφερειακοί ανταγωνισμοί.
3. Δημογραφικές ανισορροπίες και μετατοπίσεις ισχύος.
            Οδηγίες προς τους συγγραφείς των εργασιών
• Υποβολή περιλήψεων και πλήρους κειμένου εργασιών γίνεται αποκλειστικά μέσωηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
• Το κείμενο της εργασίας να είναι Open Document ή ισοδύναμα Microsoft Word, σε μορφή Α4 με περιθώρια (πάνω – κάτω, δεξιά – αριστερά) δυο (2) εκατοστά.
• Η συνολική έκταση της εργασίας να είναι μέχρι επτά (7) σελίδες, συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων, των πινάκων, των διαγραμμάτων και της βιβλιογραφίας.
• Η γραμματοσειρά του κειμένου να είναι Times New Roman μεγέθους 12pt, το διάστιχο των γραμμών απλό, η εσοχή πρώτης γραμμής (εξαιρουμένων των τίτλων των κεφαλαίων και υποκεφαλαίων) ένα (1) εκατοστό, η απόσταση μεταξύ των παραγράφων μηδενική, η απόσταση μεταξύ των κεφαλαίων ένα (1) εκατοστό.
• Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Ελληνική, ωστόσο μπορούν να υποβληθούν εργασίες και στην Αγγλική γλώσσα.
• Η περίληψη να έχει έκταση το πολύ μια (1) σελίδα και να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις (3) λέξεις-κλειδιά (όμοια και η αγγλική).
• Να δίδονται, τόσο με την αρχική περίληψη όσο και με την πλήρη εργασία, χωρίς συντμήσεις: τίτλος, συγγραφείς, ιδιότητά τους, φορέας που εκπροσωπούν και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους. Τόσο με την αρχική περίληψη όσο και με την πλήρη εργασία, εφόσον αυτή είναι στην Ελληνική γλώσσα, να δίδεται στην τελευταία σελίδα περίληψη στην Αγγλική γλώσσα με τις ίδιες προδιαγραφές.
• Η αρίθμηση (αραβική) των κεφαλαίων και υποκεφαλαίων να ξεκινά με την εισαγωγή και να μην περιλαμβάνει τη βιβλιογραφία.
• Η βιβλιογραφία ν’ ακολουθεί τη μορφή (στυλ) APA.
            Σημαντικές ημερομηνίες
• Αποστολή περιλήψεων των εργασιών έως 28/02/2024.
•1η κρίση για την αποδοχή περιλήψεων των εργασιών έως 30/03/2024.
• Υποβολή της πλήρους εργασίας έως 15/06/2024.
•2η κρίση για την αποδοχή της εργασίας έως 15/07/2024.
• Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασίας, μετά από τη δεύτερη κρίση, έως10/08/2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω