Επιτυχής ολοκλήρωση ERASMUS+

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 20 δευτ.]

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τρία ακόμα έργα από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ και συγκεκριμένα τα έργα: 
• «ASSISI sustainable international hub in hotel and catering sector, Project code: 2022-1-IT01-KA122-VET-000079788» και αφορούσε την υλοποίηση μαθητείας – κατάρτισης 4 Ιταλών σπουδαστών από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της περιοχής Ασίζης της Ιταλίας κατά το διάστημα 12/07-12/10/2023  σε χώρους φιλοξενίας του τουριστικού τομέα στο Ν. Χανίων.
• «FuturePro 4.0, Project code: 2022-1-IT01-KA121-VET-000058145» και αφορούσε την υλοποίηση μαθητείας – κατάρτισης 4 Ιταλών σπουδαστών από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της περιοχής Τσίτα ντι Καστέλο της Ιταλίας κατά το διάστημα 15/07-14/10/2023 σε τουριστικές επιχειρήσεις στο Ν. Χανίων.
• «VETITEC, Project code 2022-1-IT01-KA121-VET-00007251» και αφορούσε την υλοποίηση μαθητείας – κατάρτισης 2 Ιταλών σπουδαστών από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της περιοχής Σπολέτο της Ιταλίας κατά το διάστημα 19/07-19/10/2023  σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας του τουριστικού τομέα στο Ν. Χανίων.
          Τα έργα αυτά είχαν στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον καθώς και στην ενίσχυση των εμπειριών των μαθητευόμενων, που σχετίζονται με την εργασία – εκπαίδευση σε διεθνές πλαίσιο. Τα έργα ταυτόχρονα συνέβαλλαν στη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.  
          Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση τους πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των έργων και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά μαθητείας/κατάρτισης στους Ιταλούς εκπαιδευόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, έχοντας την ευκαιρία να πάρουν και μια τελευταία γεύση από τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα που τους προσφέρθηκαν.  
          Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα ο ερευνητής του ΜΑΙΧ, κ. Αγγελάκης Γεώργιος, υπεύθυνος των έργων αυτών στο ΜΑΙΧ, παρευρέθηκε στην Ιταλία, όπου συμμετείχε στη Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Σπολέτο της Ιταλίας στα πλαίσια του «ERASMUS DAY», παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των έργων στα Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα της Ιταλίας και συζητώντας με τοπικούς φορείς. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης επιτυχίας υλοποίησης των έργων που υλοποίησε το ΜΑΙΧ τη φετινή χρονιά και της απόλυτης ικανοποίησης από πλευράς των Ιταλών εκπαιδευόμενων και των αντίστοιχων φορέων της Ιταλίας, εξασφαλίστηκε ότι και την επόμενη χρονιά θα συνεχιστεί η εκπαίδευση και κατάρτιση ακόμα περισσότερων σπουδαστών αλλά και καθηγητών στο ΜΑΙΧ από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω