Εργαστήριο οδηγών βουνού Ψηλορείτη

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Τριήμερο εργαστήριο διοργανώνει το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη, από 21 έως 23 Μαρτίου 2023 το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών οδηγών – συνοδών βουνού που δραστηριοποιούνται ήδη ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα. Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου στα Ανώγεια, με εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες κατά τις δύο πρώτες ημέρες από το προσωπικό και τους συνεργάτες του Γεωπάρκου και εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα σε κάποια από τις διαδρομές του Γεωπάρκου Ψηλορείτη. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες ακολουθήσουν το σύνολο του προγράμματος (εισηγήσεις και εκδρομή).
          Ο αριθμός των συμμετεχόντων δε μπορεί για λόγους λειτουργικούς να υπερβεί τα 20 άτομα γι’ αυτό και, κατά την υποβολή αίτησης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι/ ες καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο με βασικές πληροφορίες (είδος δραστηριότητάς τους, λόγοι συμμετοχής κτλ.) που θα αποτελέσουν και κριτήρια αξιολόγησης σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν σε αριθμό τις προσφερόμενες θέσεις του εργαστηρίου.
          Αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2023, με αποστολή της αίτησης – ερωτηματολογίου συμμετοχής (επισυνάπτεται) και επισύναψη της βεβαίωσης αποφοίτησης του ενδιαφερόμενου. Για πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά στο 28340 31402 (Δευτ.- Παρ., ώρες γραφείου) ή να απευθύνονται στο Κέντρο Ενημέρωσης του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη στα Ανώγεια (κτίριο ΑΚΟΜΜ).  
          Η υλοποίηση του εργαστηρίου έχει ως στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τον πλούτο και την αξία του αβιοτικού, βιοτικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής του Γεωπάρκου με σκοπό να δοθεί ένα σύνολο πληροφοριών αντιπροσωπευτικών της φύσης, της ταυτότητας και του χαρακτήρα του Ψηλορείτη. Παράλληλα, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας των οδηγών – συνοδών βουνού με το Γεωπάρκο για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω