Ροή Ειδήσεων

Ερευνητική Δομή «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Την δημιουργία της Ερευνητικής Δομής «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», μέσω της ένταξης προς υλοποίηση και χρηματοδότησή του από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό ύψους 21.411.500 €, αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Το έργο αφορά στην πλήρη ανάπτυξη ερευνητικής δομής, με αντικείμενο την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους και δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», διασφαλίζοντας παράλληλα τη στενή διασύνδεση της Μονάδας με ελληνικά και ξένα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά και με Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Κύρια αποστολή του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα είναι η χρηματοδότηση επισκεπτών ερευνητών (μέλη ΔΕΠ και ερευνητές της ημεδαπής και αλλοδαπής) και υποψηφίων διδακτόρων, καθώς και η συντονισμένη προώθηση δράσεων γύρω από την έρευνα και την καινοτομία στις περιοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Επιστήμης Δεδομένων και των Αλγορίθμων.
Στις επιδιώξεις της Μονάδας, θα είναι επίσης η ανάπτυξη συνεργασιών με επενδυτικά σχήματα, προκειμένου να δημιουργηθεί θερμοκοιτίδα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στους τομείς που θα δραστηριοποιείται. Επίσης, θα αναπτυχθούν συνέργειες με άλλες θερμοκοιτίδες προκειμένου να διευκολύνεται η μεταφορά των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά, είτε με τη μορφή open source, είτε μέσα από εταιρικές συνεργασίες. Με τον τρόπο αυτό η Μονάδα θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος που θα περιλαμβάνει επιχειρηματίες, επενδυτές, επιστήμονες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω