Ροή Ειδήσεων

Ερευνητική συνεργασία ΙΤΕ – HBIO

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας – Hellenic Biocluster (HBIO). Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, και η Πρόεδρος του ΔΣ της ΗΒΙΟ, Δρ. Ιωάννα Κούκλη.
Βασικός στόχος του μνημονίου είναι η συνεργασία και η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) και της HBIO, με σκοπό την υποστήριξη εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και της βιοτεχνολογίας.
Ειδικότερα, με την υπογραφή του μνημονίου, τα συμβαλλόμενα μέλη ΕΤΕΠ-Κ και HBIOθα έχουν τη δυνατότητα:
• Να συνεισφέρουν στην επαγγελματική εξέλιξη των μελών τους, μέσα από ένα ευρύ φάσμα κοινών δράσεων όπως, για παράδειγμα, η διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης και επιμόρφωσης, προγραμμάτων mentoring και coaching, η ανταλλαγή καλών πρακτικών κλπ.
• Να προωθούν την ανάπτυξη συνεργασιών, αλλά και τη συμμετοχή μελών τους σε προτάσεις για χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
• Να προωθούν την ανταλλαγή και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας μεταξύ των μελών τους στους τομείς της υγείας, της βιοτεχνολογίας και άλλων συναφών κλάδων.
• Να ενισχύουν την εξωστρέφεια και να στηρίζουν την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, συμμετέχοντας σε εθνικές και διεθνείς δράσεις.
Ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης τόνισε: «Ειδικά σε ό,τι αφορά τους τομείς της Υγείας και της Βιοτεχνολογίας, το Ίδρυμα έχει αναπτύξει σημαντικές ερευνητικές δράσεις που συμβάλλουν καταλυτικά στην ενίσχυση της θέσης της Χώρας μας στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη. Το ΙΤΕ στηρίζει ένθερμα τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το οποίο αποτελεί μια θερμοκοιτίδα επιχειρηματικής δραστηριότητας και νεοφυών εταιρειών με σημαντική εμπειρία στη διασύνδεση των ερευνητικών δραστηριοτήτων με τον επιχειρηματικό κόσμο και τη βιομηχανία. Οι πρωτοβουλίες αυτές παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για επιστημονική αλληλεπίδραση και καρποφόρες συνεργασίες, ενώ έχουν σημαντικό και ωφέλιμο αντίκτυπο για την κοινωνία και την οικονομία της Χώρας».
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΕΤΕΠ-Κ, Δρ. Γιώργος Παπαμιχαήλ, επισημαίνει «Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και της Ελληνικής Ένωσης Βιοτεχνολογίας δημιουργεί μια ακόμα ευκαιρία για ενίσχυση και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, την οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε. Είναι γεγονός ότι, μέσω της συνεργασίας μας με την Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας, μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε ακόμα πιο ουσιαστική στήριξη στις επιχειρήσεις μας. Καλούμε λοιπόν εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της βιοτεχνολογίας να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ακόμα και αν δεν είναι μέλη μας ή δεν βρίσκονται στη θερμοκοιτίδα του ΕΤΕΠ-Κ, προκειμένου να διερευνήσουμε από κοινού νέες δυνατότητες συνεργασίας και υποστήριξης».
Τέλος η Δρ. Ιωάννα Κούκλη δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, έναν οργανισμό που διαπρέπει στην υποστήριξη της μεταφραστικής έρευνας και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Τέτοιες συνέργειες αποτελούν κρίσιμη παράμετρο στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και βιώσιμης βιομηχανίας, δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για την κοινότητα στο σύνολό της. Η HBio εργάζεται συστηματικά, προσβλέποντας στην ισχυροποίηση της Ελλάδας ως σημαντικού εταίρου στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά Έρευνας και Καινοτομίας στις Επιστήμες της Υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω