Ερευνητικό Κέντρο Αειφόρου Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Ο Τουρισμός του ΟΗΕ θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Κροατίας και το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ για τη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στον αειφόρο τουρισμό.
Αυτό το κέντρο θα προσελκύσει ενδιαφερόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών για να αντιμετωπίσει μερικές από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, όπως:  
Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού: Το κέντρο θα δώσει προτεραιότητα σε πρωτοβουλίες για την ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και της χρήσης πλαστικών, μετριάζοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των τουριστικών δραστηριοτήτων.  
Αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης: Με την προώθηση της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών πρακτικών, το κέντρο στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα που σχετίζονται με τις τουριστικές δραστηριότητες. 
Επιτάχυνση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή: Αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα, το κέντρο θα υποστηρίξει στρατηγικές προσαρμογής για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τουριστικών προορισμών και κοινοτήτων.
Διατήρηση της κοινωνικής βιωσιμότητας και των τοπικών κοινωνιών: Το κέντρο θα εργαστεί για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μέσων διαβίωσης των τοπικών κοινοτήτων, προωθώντας υπεύθυνες τουριστικές πρακτικές και δίκαιη κατανομή των οφελών. 
Ενίσχυση της χάραξης πολιτικής βάσει τεκμηρίων: Μέσω αυστηρής έρευνας και ανάλυσης δεδομένων, το κέντρο θα παρέχει στους διαμορφωτές πολιτικής τα στοιχεία που απαιτούνται για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών που εξισορροπούν την τουριστική ανάπτυξη με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες. 
Παροχή σχετικής και ενημερωμένης έρευνας: Το κέντρο θα χρησιμεύσει ως κόμβος για έρευνα αιχμής και ανταλλαγή γνώσεων, παρέχοντας έγκαιρες γνώσεις και βέλτιστες πρακτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω