Εσπερίδα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – Κρήτη/Kriti»

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 5 δευτ.]

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική  εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας» τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου αρ. 9).  
          Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

   «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘’Κρήτη/Kriti”,      ο πράσινος χρυσός του νησιού μας!»
17:30-17:40Προσέλευση-Εγγραφές
17:40-18:00Έναρξη-Χαιρετισμοί
18:00-18:15
«Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου»
  Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc ΓεωπόνοςΤΕ

18:15-18:30  
«Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου»
  Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)

18:30-18:45
«Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;»
  Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου

18:45-19:00
«Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας».
  Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

19:00-19:15
«Επιμολύνσεις ελαιολάδου»
  Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης. 9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου

19:15-19:30
«Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;»
  Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh

19:30-20:00
«Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου ‘’Κρήτη/
Kriti’’» Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων   Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη, Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου

20:00-20:30Συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω