Ροή Ειδήσεων

Εστίαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Από 15 Ιουλίου 2021 θα ισχύουν νέα μέτρα για κλειστούς χώρους και ανοιχτούς χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εστίασης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με απόφαση της κυβέρνησης, που παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.
Δημιουργούνται δύο είδη κατηγοριών, οι αμιγείς και οι μεικτοί χώροι:
• Οι αμιγείς χώροι που θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, διαθέτοντας και το αντίστοιχο πιστοποιητικό αντιστοίχως.
• Οι μεικτοί χώροι θα έχουν πρόσβαση οι παραπάνω αλλά και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά μετά από rapid ή μοριακό τεστ.
Ειδικότερα στους αμιγείς χώρους αυξάνεται η πληρότητα και φτάνει στο 85% σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα (σε αυτά τα δυο με χρήση μάσκας), ενώ την ίδια ώρα η πληρότητα στους μεικτούς χώρους θα είναι 50%.
Στο 85% θα είναι η πληρότητα και για τους αμιγείς υπαίθριους χώρους καθημένων, ενώ κλιμακωτή είναι η ποσόστοστη και κάτω του 75% για του μεικτούς.
Για τα κλαμπ και τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους διασκέδασης η πληρότητα για τους αμιγείς χώρους είναι στο 60%, ενώ αντίστοιχα στους μεικτούς φτάνει στο 25%.
Τέλος στα γήπεδα -ανοικτά και κλειστά- θα έχουν πρόσβαση με μάσκα σε ποσοστό 85% μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.
Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι για άλλη μια φορά μεταφέρεται η ευθύνη στους επιχειρηματίες επιλέγοντας σε ποιά κατηγορία θα εντάξουν την επιχείρηση και θα είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω