Ροή Ειδήσεων

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 και ο αντίκτυπος της παρατεταμένης κρίσης χρέους που προηγήθηκε, επηρέασαν σε εξαιρετικά υψηλό βαθμό την εγχώρια οικονομία και συνακόλουθα τον κλάδο του εμπορίου. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη διεθνή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα, όπως επιταχύνθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εκτίναξη των τιμών, προκαλούν νέες ισχυρές αναταράξεις και επιβάλλουν αναπόφευκτες προκλήσεις στην επιχειρηματικότητα. Πλέον, μετά την «τριπλή κρίση» (χρέους, πανδημίας και πληθωρισμού), οι μεταβολές του οικονομικού και επιχειρηματικού κλίματος είναι συνεχείς, διογκώνοντας την αβεβαιότητα και ανατρέποντας πάγιες σταθερές και προβλέψεις. Το εμπόριο και εν γένει η επιχειρηματικότητα, καλούνται να πορευτούν εν μέσω ενός ρευστού περιβάλλοντος, πλήρους μη αναμενόμενων προκλήσεων, όπου η μοναδική σταθερά θα είναι ενδεχομένως η ανατροπή.
          Τα παραπάνω τόνισε η Διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στην διάρκεια της παρουσίασης της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2021.
            Ειδικότερα τα βασικά συμπεράσματα:
• Η εγχώρια οικονομία και το εμπόριο δοκιμάζουν για παρατεταμένο διάστημα τις ισχυρές πιέσεις από την τριπλή κρίση.
• Το εμπόριο παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης σε μια όμως αγορά εργασίας που μετασχηματίζεται και αλλάζει διαρκώς.
• Η βελτίωση των βασικών μεγεθών των εμπορικών επιχειρήσεων δεν κατανέμεται οριζόντια μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά εντείνεται ο δυισμός.
• Η ευελιξία και η επιτυχή ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας θα είναι το «κλειδί» για τη βιωσιμότητα. 
            Ολόκληρη η Ετήσια Έκθεση της ΕΣΕΕ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω