Ετήσια Παρουσίαση Προόδου Υποψηφίων Διδακτόρων Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Παρουσίαση Προόδου των υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ.
          Την διημερίδα είχαν παρακολούθησαν μέλη ΔΕΠ, συνεργαζόμενο διδακτικό προσωπικό και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 13 παρουσιάσεις από υποψήφιους διδάκτορες.
          Τα θέματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν επίκαιρα κοινωνικά και επιχειρηματικά ζητήματα που η πλειοψηφία τους εστιάζει στη βιώσιμη και αειφώρα ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.
          Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, οι υποψήφιοι διδάκτορες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μέσα σε 15 λεπτά την πρόοδο των ερευνητικών τους προσπαθειών, να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις και σχόλια που τους απηύθυναν.
          Ο σκοπός της διημερίδας ήταν τριπλός. Αφενός να δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους διδάκτορες να παρουσιάσουν την έρευνα που πραγματοποιείται στο Τμήμα σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο, με διαφορετικά επίπεδα κατανόησης της ερευνητικής διαδικασίας. Αφετέρου, να εξοικειώσει όσο γίνεται καλύτερα του υποψήφιους διδάκτορες με τη διαδικασία παρουσίασης της ερευνητικής δουλειάς τους σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με παρουσία ενός ετερογενούς κοινού.
          Τέλος, η διημερίδα προσπάθησε να εντρυφήσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στην ερευνητική διαδικασία, να τους παρέχει μιας μορφή έμπνευση και να τους εντάξει σταδιακά στην ερευνητική σκέψη.
          Την αφίσα της διημερίδας σχεδίασε η φοιτήτρια του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ευθυμία-Νεφέλη Κωνσταντινίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω