Ευρωπαϊκά έργα ΜΑΙΧ

[χρόνος ανάγνωσης 53 δευτερόλεπτα]

Στο διάστημα από 18 έως 29 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, η υλοποίηση δύο ακόμα ευρωπαϊκών έργων από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, συνεχίζοντας την επιτυχή συνεργασία με Ιταλικά Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα του τουριστικού και βιομηχανικού τομέα.  
            Τα ευρωπαϊκά έργα CARLOPORTAMYSCHOOL – 2022-1-IT02-KA121-SCH-000058126 και το MIVET – 2022-1-IT01-KA121-VET-000058115, είχαν στόχο την επιμόρφωση 20 εκπαιδευτών από το Μιλάνο της Ιταλίας από καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές.  
            Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν ως εκπαιδευτές/τριες οι: Κ. Μανωλάκης, Α. Παλαιογιάννη, Α. Τζάτζος, Μ. Ψαρουδάκη και η Π. Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου προσεγγίστηκαν, με αναπτυξιακά κατάλληλες για την εκπαίδευση ενηλίκων διδακτικές πρακτικές, θέματα που σχετίζονται με τη μέθοδο Clil στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, καθώς και το STEM, την Επαυξημένη και Εικονική Πραγματικότητα, την Προστασία των προσωπικών δεδομένων και την Επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί από το Μιλάνο της Ιταλίας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην επιμόρφωση και όπως δήλωσαν ανέπτυξαν περαιτέρω τις δεξιότητες τους στην κριτική σκέψη, την ενσυναίσθηση, την δημιουργικότητα, τη συνεργατική εργασία και την επικοινωνία καθώς και τον ψηφιακό και τεχνολογικό γραμματισμό. Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι ότι ανέφεραν πως στο υποστηρικτικό πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος αισθάνθηκαν ασφάλεια να πειραματιστούν με νέα εργαλεία και να επεξεργαστούν με καινοτόμο τρόπο έννοιες που ένιωθαν πριν κάποιο φόβο να προσεγγίσουν.
            Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης, οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν διάφορες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια/εκκλησίες, παραλίες και τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω