Ροή Ειδήσεων

Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Αρχίζουν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι πρόεδροι κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και κρατών με καθεστώς παρατηρητή, κρατών με καθεστώς εταίρου για τη δημοκρατία και κοινοβουλευτικών συνελεύσεων διεθνών οργανισμών συναντώνται στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα, στο πλαίσιο διάσκεψης  που διοργανώνεται από κοινού από τη Βουλή των Ελλήνων και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, θα κηρύξουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Rik Daems και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Marija Pejčinović Burić.
Περισσότεροι από 50 πρόεδροι εθνικών αντιπροσωπευτικών σωμάτων και κοινοβουλευτικών συνελεύσεων διεθνών οργανισμών, και περίπου 300 εκπρόσωποι πρόκειται να μετάσχουν, προκειμένου να συζητήσουν τρία σημαντικά επίκαιρα θέματα:
• Οι Δημοκρατίες στην αντιμετώπιση της κρίσης λόγω Covid-19 στη δημόσια υγεία: ανταλλαγή εμπειριών
Κεντρικές ομιλίες από την Προέδρο της Ρουμανικής Γερουσίας κ. Anca Dana Dragu, την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Valentina Matviyenko και τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας κ. Wolfgang Sobotka.
• Environment Right Now: Εθνικά Κοινοβούλια και το δικαίωμα σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον
Κεντρικές ομιλίες από τον Προέδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας κ.  Kakha Kuchava, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας κ. Anu Vehviläinen και το μέλος του Συμβουλίου για τη Νεολαία του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Σπύρο Παπαδάτο.
• Το κοινό μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών
Κεντρικές ομιλίες από την Προέδρο της Βελγικής Γερουσίας κ. Stephanie D’Hose, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σλοβενίας, κ. Igor Zorčič.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω