Ευρωπαϊκή οδηγία μίσθωσης φορτηγών

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, το τελευταίο του πράσινο φως για αναθεωρημένους κανόνες για τη χρήση μισθωμένων οδικών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Η μεταρρύθμιση που εγκρίθηκε, αποσαφηνίζει τους κανόνες, εναρμονίζει το νομικό πλαίσιο και χαλαρώνει τους περιορισμούς στη χρήση τέτοιων οχημάτων.
Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει τις νέες διατάξεις στην εθνική τους νομοθεσία 14 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της οδηγίας.
Σημειώνεται ότι η νομική πράξη πρέπει τώρα να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε δεύτερη ανάγνωση προτού δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την πρόταση στις 26 Οκτωβρίου 2021. Η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου (Coreper) ενέκρινε τη συμφωνία στις 12 Νοεμβρίου 2021.
Η μεταρρύθμιση των μισθωμένων οχημάτων αποτελεί μέρος του πρώτου πακέτου κινητικότητας, το οποίο παρουσιάστηκε από την Επιτροπή τον Μάιο του 2017 και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε στη διαπραγματευτική του θέση τον Ιούνιο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω