Ευχές Κρητικών Σωματείων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 13 δευτ.]

Με επιτυχία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ), έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα στο πολυτελές πλοίο της ANEK LINES «ΕΛΥΡΟΣ» την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024.
Με την φιλοξενία του πληρώματος και του Καπετάνιου, η ΠΟΠΚΣ, έφερε για άλλη μια χρονιά κοντά τα μέλη των Συλλόγων της και αντάλλαξαν απόψεις και θέσεις για την διατήρηση, την προβολή και την εξωστρέφεια της Κρητικής κληρονομιάς.
          Η ΠΟΠΚΣ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, που αντάμειψε τους συμμετέχοντες με συναισθηματικές στιγμές, παραδοσιακή μουσική και υπέροχο κοινωνικό κλίμα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες και αποτύπωση του πνεύματος της Κρητικής παράδοσης.
          Το «ΕΛΥΡΟΣ» που φιλοξένησε το γεγονός ήταν γεμάτο από ενθουσιασμό και χαρά, με μέλη και φίλους της Ομοσπονδίας να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν μαζί την έναρξη του νέου έτους. Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε σε μια ατμόσφαιρα φιλική και οικεία, όπου όλοι ενώθηκαν γύρω από το κοινό τραπέζι.
          Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων Μανώλης Πατεράκης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους με ένα θερμό χαιρετισμό, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συγκέντρωση της Κρητικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια του λόγου του, τόνισε τη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων και του πολιτισμού της Κρήτης, καθώς και τη συνοχής της κοινότητας.
          Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ζωντανή μουσική με κρητικά όργανα και παραδοσιακούς χορούς, με αίσθηση της αυθεντικότητας. Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν και τραγούδησαν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει το πνεύμα της Κρητικής Φιλοξενίας.
          Στην διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μανώλης Πατεράκης εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ομοσπονδίας προς όλες και όλους τους συμπατριώτες μας, που τίμησαν με την παρουσία τους, τα παιδιά από το Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης «Η Μεγαλόνησος» που έψαλαν τα κάλαντα, το χορευτικό από το Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων -Ζεφυρίου «Η Μεγαλόνησος» καθώς και τους Συλλόγους που εκπροσωπήθηκαν και τους μουσικούς που συνόδευσαν με τα μουσική τους την εκδήλωσή μας. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, των πολιτικών κομμάτων, του Τύπου, των εκκλησιαστικών αρχών, του Λιμενικού, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών Ομοσπονδιών της Ελλάδας, και των άλλων πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων που παραβρέθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω