Ροή Ειδήσεων

Ε.Π.ΑΘΛ.Α. κατά χειραγώγησης αθλητικών αγώνων

«Είμαστε πολύ περήφανοι, διότι θεσπίσαμε έναν -επιτέλους- ενεργό μηχανισμό διαχείρισης των αναφορών για κάθε μορφής χειραγώγηση αγώνων. Και ο τρόπος, με τον οποίο συντονίζουμε όλους τους αρμόδιους φορείς αποτελεί πρωτοπορία και διεθνώς αναγνωρισμένο παράδειγμα καλής πρακτικής.
Δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη δομή, με σαφείς αρμοδιότητες, ρόλο και ξεκάθαρους στόχους. Και το κυριότερο, στον στενό πυρήνα της πλατφόρμας, γίνεται για πρώτη φορά, παραγωγική συνεργασία της Γ.Γ.Α. με θεσμικούς αρμόδιους φορείς.» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στην τοποθέτησή του, στην διάρκεια της εκδήλωσης του υφυπουργείου Αθλητισμού με θέμα «Ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων».
Επίσης ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων δεν είναι υπόθεση ενός φορέα ή ενός ατόμου. Αν δεν συνεχίσουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να προσπαθούμε συλλογικά και συνεργαζόμενοι για την προστασία της ακεραιότητας του αθλητισμού, όλο αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα δεν θα αποδώσει τα μέγιστα. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, να μην σιωπά, να μην συγκαλύπτει οποιαδήποτε πληροφορία ή ενέργεια χειραγώγησης αντιλαμβάνεται, αλλά να αναφέρει με θάρρος οποιεσδήποτε ύποπτες προσεγγίσεις. Έτσι θα έχουμε έναν αθλητισμό, στηριγμένο σε καθαρές αξίες» για να καταλήξει: «Μαζί θα προστατέψουμε τον αθλητισμό! Είναι στο χέρι μας και θα το πετύχουμε».
Τέλος ο Υφυπουργός επισήμανε πως «η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. αναπτύσσει βασικές δράσεις, όπως η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της αθλητικής οικογένειας, η λήψη και αξιολόγηση αναφορών, αλλά και η παρακολούθηση της εφαρμογής του πλαισίου λειτουργίας των διαδικασιών» και αποκάλυψε ότι «από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, που η ΕΠΑΘΛΑ έχει ξεκινήσει την επεξεργασία στοιχείων από τους αξιολογητές, τις στοιχηματικές εταιρίες και τις εταιρίες αναλύσεων στοιχηματισμού:
• Συνολικά 29 αναφορές ύποπτων προς χειραγώγηση αγώνων έχουν τεθεί υπόψιν της και
• Εξ αυτών, 4 ύποπτοι προς χειραγώγηση αγώνες έχουν διαβιβαστεί από την ομάδα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α στον αρμόδιο Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση».
Σημειώνεται η εντυπωσιακή ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου στην εκδήλωση παρουσία των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτας Μακρή και Άγγελου Συρίγου, του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, βουλευτών κ.α. Εκπρόσωποι από ΔΟΕ, FIFA, UEFA, ΕΟΕ, Ομοσπονδιών και Λιγκών, του ΣΕΟ, της ΕΣΟΑ, Συνδέσμων αθλητών, Πανεπιστημιακών και φυσικά η Επιτροπή της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. παρουσίασαν τον ρόλο της πλατφόρμας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των προσυνεννοημένων αγώνων, της μεγαλύτερης απειλής για τον αθλητισμό, παγκοσμίως.
Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε διεθνές επίπεδο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της χειραγώγησης και παράλληλα εξήραν τις δυνατότητες που δίνονται μέσω της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. να επισπευσθούν, μεταξύ άλλων, οι διαδικασίες εντοπισμού παράνομου στοιχηματισμού. Με το σύνθημα «Πολιτεία, αθλητική οικογένεια & κοινωνία, όλοι μαζί κρατάμε καθαρό το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τη χειραγώγηση των αγώνων & επενδύουμε στην πρόληψη. Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό», έγινε η επίσημη παρουσίαση του τηλεοπτικού σποτ της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω