Ροή Ειδήσεων

Ημέρα Βιομηχανικής Συνεργασίας

Ο επενδυτικός αμερικανικός όμιλος ΟΝΕΧ μέσω της ΟΝΕΧ Elefsis Shipyards AE και ο παγκόσμιας εμβέλειας ναυπηγικός όμιλος Fincantieri S.p.A., διοργάνωσαν την Ημέρα Βιομηχανικής Συνεργασίας με θέμα «Εγχώριες δυνατότητες ναυπηγικού τομέα-Δημιουργία ναυπηγικού οικοσυστήματος», την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στην Ελευσίνα.
          Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπ. Άμυνας και της Αμερικανικής Εμπορικής Υπηρεσίας της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία μεταξύ της Onex Neorion Shipyards και της Israel Shipyards για τη συμπαραγωγή πλοίων στο Νεώριο.
          Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Πρεσβειών ΗΠΑ και Ισραήλ, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), τριών συλλόγων που εκπροσωπούν περισσότερες από 715 εταιρείες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών και ο Μητροπολίτης Σύρου.
Περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες από 70 εταιρείες του ναυπηγικού κλάδου παρακολούθησαν το συνέδριο, εκ των οποίων 27 εταιρείες παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους με στόχο τη μελλοντική συνεργασία με τα ναυπηγεία ONEX Neorion και Israel Shipyards. Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν συνολικά 25.000 εργαζόμενοι του ναυπηγικού κλάδου.
          Ο Keith Silver, Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «η επένδυση της ΟΝΕΧ βασίζεται σε μια μακρά ιστορία των δεσμών ΗΠΑ – Ελλάδας στον ναυτιλιακό τομέα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βλέπει το Neorion ως μια σημαντική αμερικανική επένδυση – στρατηγικά, εμπορικά και συμβολικά.»
          Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX κ. Πάνος Ξενοκώστας τόνισε ότι στόχος του συνεδρίου ήταν η δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος για ναυπηγικές δραστηριότητες και η αύξηση της φήμης και της αναγνωρισιμότητας των Ελλήνων κατασκευαστών. Ανέφερε επίσης ότι είναι χαρούμενος που ηγείται των καλύτερων τα τελευταία δύο χρόνια από όλα τα επίπεδα, Γενικούς Διευθυντές, Στελέχη, Διευθυντές, Παραγωγή, Υπαλλήλους και όλους εκείνους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσει ψηλά τη σημαία της ONEX. Ακόμη επισήμανε ότι όσο αφορά τη συνεργασία της Onex Neorion Shipyards και της Israel Shipyards, οι σχέσεις των δύο χωρών Ελλάδας και Ισραήλ είναι πιο στενές από ποτέ, και παράλληλα με την Κύπρο και την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ οι ενεργειακές διαδρομές της Ανατολικής Η Μεσόγειος και όχι μόνο είναι επίσημα ανοιχτά.
          Η Israel Shipyards εκπροσωπήθηκε από τον κ. Eitan Zucker CEO και τον κ. Oded Breier Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, ο οποίος κατά την παρουσίασή του δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τα Ναυπηγεία ONEX Neorion και πολύ αισιόδοξος για την υλοποίηση μεγάλων ναυπηγικών έργων στο μέλλον. Επιπλέον, παρουσίασε πλοία όλων των κατηγοριών, που κατασκευάζονται στα Ισραηλινά Ναυπηγεία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Breier ανέφερε ότι μέσω της συνεργασίας με τα Ναυπηγεία ONEX, τα Ισραηλινά Ναυπηγεία μπορούν να συμβάλουν δίνοντας λύση στο Ελληνικό Ναυτικό, αλλά και στο Ναυτικό πολλών άλλων χωρών.
Οι 25 εταιρείες που παρουσίασαν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν:
1sense
ABS Group
Archmid
Eline
Elektroden Tech
Eltrak
ELVIK
Eurochem
FEAC
J&E Papadopoulos S.A
Kleemann
Koronakis S.A
Linde
Marita
Martech
Mevaco
Muehlhan
Navinco
Poseidon Marine Supplies
Prisma Electronics
SD Leader
Seametron
Troia Shipping
Wartsila
WIMA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω