Ηράκλειο πόλη ψηφιακών νομάδων

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Στο πρόγραμμα «Remote and Hybrid work for Thriving Cities  – REMOTE IT», URBACT IV, που αφορά τους ψηφιακούς νομάδες συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για νέο δίκτυο πόλεων που πραγματεύεται τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την αγορά εργασίας μετά την πανδημία COVID-19 και την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας.
            Ο τρόπος οργάνωσης της εργασίας, με τα υβριδικά και απομακρυσμένα μοντέλα εργασίας να επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών, καθώς και την οργανωτική κουλτούρα εταιρειών και μεγάλων εργοδοτών (συμπεριλαμβανομένων των φορέων του δημόσιου τομέα) είναι οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις σε σχέση με το μέλλον της εργασίας.
            Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι Ντουμπρόβνικ, Ηράκλειο, Câmara de Lobos, Brindisi, Tartu, Murcia, Bucharest District 6, Τίρανα. Στόχος ο σχεδιασμός στρατηγικών προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν διάφορες πτυχές των επιπτώσεων της υβριδικής και εξ αποστάσεως εργασίας και να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν τους ψηφιακούς νομάδες, την παραγωγικότητα και δικαίωμα στην εξ αποστάσεως εργασία, την  ψυχική υγεία, την  αστική κινητικότητα, την ακίνητη περιουσία (γραφεία, στέγαση, ανέσεις), την υβριδική εργασία και ψηφιακό κενό, αλλά και τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την οργανωτική κουλτούρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω