Ροή Ειδήσεων

Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Νορβηγών

Ως ο Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός του 2023 (Best Tourism Destination 2023) αναδείχθηκε η Ελλάδα στην ετήσια τελετή των βραβείων «Grand Travel Awards» (GTA), που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου στο Όσλο της Νορβηγίας.
          Τα GTA διοργανώνονται ανελλιπώς επί 25 χρόνια από τo επαγγελματικό περιοδικό Reis και την ιστοσελίδα της ίδιας εταιρείας, Travel News, στην Νορβηγία και την Σουηδία, αποτελώντας την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κλάδου σε όλους τους τομείς της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.
          Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών, Παύλος Μούρμας, σημείωσε: «Τι είναι αυτό που προσελκύει τους Νορβηγούς στη χώρα μας; Είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, οι απέραντες αμμώδεις παραλίες, η γαστρονομία, η φύση, οι δραστηριότητες ή ο πολιτισμός της χώρας με τα διάσπαρτα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που την μετατρέπουν σε «υπαίθριο μουσείο»; Πιστεύω ότι πέρα από αυτά, ιδιαίτερη σημασία για τους επισκέπτες μας έχουν οι άνθρωποι και η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Για τον λόγο αυτό καλώ όσους Νορβηγούς μάς επισκέφθηκαν ήδη τα προηγούμενα χρόνια να μας επισκεφθούν και πάλι αυτή την χρονιά, αλλά και όσους δεν έχουν έρθει ακόμα να το κάνουν φέτος. Τους βεβαιώνω ότι μπορεί την πρώτη φορά να έρθουν ως «επισκέπτες», αλλά να είναι σίγουροι ότι θα επιστρέψουν στην Νορβηγία ως «φίλοι» μας».
          Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κος Μούρμας είχε συνάντηση, παρουσία του Επιτετραμμένου  της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, Κωνσταντίνου Δανασσή, με τον Strategic Advisor στον CEO της αεροπορικής εταιρείας Flyr Airlines, Lasse Sandaker-Nielsen, και τον οικονομικό διευθυντή της, Brede Huser, με τους οποίους συζήτησε την ένταξη στο πρόγραμμα της εταιρείας επιπλέον πτήσεων από την Νορβηγία προς νέους ελληνικούς προορισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω