Ροή Ειδήσεων

Η Μάχη της Κρήτης στην Αυστραλία

Με λαμπρότητα, συγκίνηση και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας.
          Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, το απόγευμα εγκαινιάστηκε και η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο: «1821 η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση». Η έκθεση παρουσιάστηκε στο κοινό από τον αναπληρωτή διευθυντή του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Αγησίλαο Καλουτσάκη.
          Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης στο Martin Place, στο κέντρο της πόλης έγινε η επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κκ Μακαρίου. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από την Αυτού  Εξοχότητα Κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας κ. Margaret Beazly, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Χρήστου Καρρά, του Προέδρου της Κρητικής Αδελφότητας της Νέας Νοτίου Ουαλίας κ. Σαβιολάκη, του Προέδρου της Μικτής Επιτροπής για τη Μάχη της Κρήτης κ. Ιορδάνη Ιορδανίδη. Την απόδοση τιμών, την έπαρση των Σημαιών και την Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Αυστραλίας πραγματοποίησε τιμητικό άγημα του στρατού της Αυστραλίας.
Στεφάνι κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης.
          Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Σύδνεϊ τελέστηκε θεία λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία για τη Μάχη της Κρήτης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και Μητροπολιτών της Αυστραλίας.
          Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας στα χνάρια του Καπετάν Σατανά», στο Palace Norton Street Cinemas μια παραγωγή με σενάριο της Κατερίνας Μπικάκη, η οποία συμμετέχει στην αποστολή στην Αυστραλία.
          Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται συμμετέχουν πλήθος σωματείων και οργανώσεων των Κρητικών Σωματείων της Αυστραλίας.
          Στην αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης η  Γεωργία Μηλάκη, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Δανδουλάκης, Νίκος Μανουσάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω