Η Μεγάλη Έκρηξη

[χρόνος ανάγνωσης 45 δευτερόλεπτα]

Το βιβλίο του Τόνυ Ρόθµαν «Ένα Μικρό Βιβλίο για τη Μεγάλη Έκρηξη», κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, σε μετάφραση της Ανδρομάχης Σπανού.
Αυτό είναι ένα μικρό βιβλίο για το μεγαλύτερο θέμα που μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους – τη Μεγάλη Έκρηξη. Ωστόσο, τι υπήρχε πριν από αυτήν; Τι ακριβώς συνέβη αμέσως μετά, στα πρώτα κλάσματα του δευτερολέπτου ή λίγο αργότερα; Πώς προβλέπεται να εξελιχθεί το σύμπαν στο μέλλον; Θα υπάρξει, άραγε, κάποια Μεγάλη Σύνθλιψη; Να μια σειρά από θεμελιώδη ερωτήματα, στα οποία η κοσμολογία πασχίζει, εδώ και έναν αιώνα, να δώσει απαντήσεις, μελετώντας τη γένεση και τις κινήσεις των γαλαξιών, την κατανομή των χημικών στοιχείων, τη διάχυση της θερμικής ακτινοβολίας στον χώρο και τη διερεύνηση εξωτικών φαινομένων όπως η σκοτεινή ύλη, η σκοτεινή ενέργεια και η κβαντική βαρύτητα.  
          Ο Τόνυ Ρόθµαν, ο συγγραφέας του βιβλίου, µας παρασύρει εδώ σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μυστήρια του σύμπαντος. Περίπλοκες έννοιες γίνονται απλές και επιστημονικά αινίγματα φωτίζονται, όμως τα επιστημονικά δεδομένα διαχωρίζονται πάντοτε µε σαφήνεια από τις απλές εικασίες ή τις µη επιβεβαιωμένες θεωρίες. Είναι ένα ταξίδι ανοιχτό σε όλους, που µας οδηγεί μέχρις εκεί όπου ο χώρος και ο χρόνος δεν σημαίνουν πια τίποτα: στην ιδιομορφία της Μεγάλης Έκρηξης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω