Η μετάφραση της καινοτομίας στην κερδοφορία των επιχειρήσεων

Ομιλία Κωνσταντίνου Βαβέκη
Διευθυντής του Δικτύου ΠΡΑΞΗ

Η παρουσίαση του Διευθυντή του Δικτύου ΠΡΑΞΗ κ. Κωνσταντίνου Βαβέκη, πραγματεύεται την αξιοποίηση εργαλείων διανοητικής ιδιοκτησίας στον τομέα του τουρισμού με έμφαση στα συστήματα πληροφορικής.
Παρουσιάζονται απτά παραδείγματα εφαρμογής προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας στον κλάδο του τουρισμού, ενώ αναφέρονται οι προκλήσεις για την ελληνική αγορά.
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, είναι μια ειδική δομή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας με παρουσία σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μια εθνική υποδομή για την υποστήριξη της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η ΠΡΑΞΗ συνδέει την έρευνα με τη βιομηχανία, συντονίζοντας την μεταφορά τεχνογνωσίας, από διάφορα πανεπιστήμια, τροφοδοτώντας την αγορά με τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα εργαστήρια. Η σύνδεσή τους με τις εταιρείες και την βιομηχανία στοχεύει στη δημιουργία νέων προϊόντων.
Επίσης υποστηρίζει την καινοτομία στις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του τουριστικού κλάδου, ώστε να κάνουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις, να αποκτήσουν το δίκτυο με το εξωτερικό και να μπορέσουν είτε να πουλήσουν τα προϊόντα τους, είτε να βρουν κατάλληλους συνεργάτες, είτε να λάβουν υπηρεσίες υψηλής αξίας.
Παράλληλα υποστηρίζεται η διεθνή συνεργασία, λόγω της πολύ καλής γνώσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που χρηματοδοτούν την έρευνα, δημιουργεί ομάδες από επιχειρήσεις και ερευνητικά ιδρύματα, ώστε με την συνεργασία και να παράγουν προϊόντα στην αγορά και φυσικά να βρουν και χρηματοδοτήσεις.
Τα γραφεία του Δικτύου ΠΡΑΞΗ,, βρίσκονται σε Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Ιωάννινα.

Βιογραφικό σημείωμα

Πηγή 17ο τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω